Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sfaturi și recomandări pentru buna funcționare a conductelor sanitare și a fosei septice

0 518

Cum să-ți dai seama dacă sunt probleme

Cel mai rău scenariu este atunci când apele uzate din fosa septică se revarsă prin capac sau când conducta se înfundă complet.

Cu toate acestea, în multe cazuri există semne care ajută la evitarea unor probleme grave la fosa septică sau la conducte.

Mirosuri neplăcute: Este important să se țină cont de faptul că țeava este pentru uz sanitar, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să emane mirosuri neplăcute. Este necesar ca țeava să fie prevăzută cu un sifon care să împiedice întoarcerea mirosurilor neplăcute din rezervor.

Toaleta trage apa încet: Uneori, o jucărie sau un obiect din plastic este uitat accidental și obstrucționează fluxul de apă în toaletă. În aceste cazuri, singura modalitate de a rezolva problema este de a îndepărta elementul prin desprinderea plăcii de toaletă. Nu se recomandă aplicarea unui agent de detartraj, deoarece această substanță chimică slăbește structura plăcii.

Apa face bule când se coboară maneta de la toaletă: Acest lucru se întâmplă atunci când conducta este pe cale să se înfundă. Este important să existe un sifon, prin acest mijloc se introduc echipamente profesionale de desfundare care nu numai că evită complet blocajul, dar curăță toți pereții conductei, ceea ce evită problemele pe termen scurt.

Sfaturi pentru o bună funcționare a fosei septice:

– Nu aruncați niciodată prezervativele, șervețelele igienice sau aparatele de ras în toaletă. Acestea sunt principalii inamici ai oricărui sistem sanitar.

– Fosa septică este la fel de importantă ca și electricitatea, apa și telefonul. Așadar, nu uitați să îi faceți o întreținere preventivă.

– Se recomandă ca produsele de curățare a toaletei să fie ecologice sau naturale. Substanțele chimice ucid bacteriile care degradează nămolul septic.

– Evitați să aruncați hârtia igienică în toaletă. O cantitate prea mare de acest material poate bloca conductele sanitare.

– Este esențial ca fosa septică să aibă o gură de aerisire și ca capacul să fie sigilat cu silicon. Siliconul nu deteriorează plăcile ceramice sau pavajele.

Frecvența de curățare a fosei septice:

Această variabilă depinde în mare măsură de frecvența cu care este folosită toaleta și de dimensiunea fosei septice. În casele rezidențiale, dimensiunea standard a unei fose septice este de 1,5 x 1,5 x 1,5, adică 3 până la 4 metri cubi. În aceste cazuri, se recomandă să se efectueze o întreținere preventivă și o curățare a fosei septice la fiecare 2 sau 3 ani. Este important de reținut că singura modalitate de a afla este de a inspecta rezervorul și de a verifica dacă există mai multă apă decât solidele septice.

Prevenirea este mai bună decât repararea daunelor, care poate fi costisitoare. Este important să se prevină revărsarea apelor uzate din fosa septică. Atunci când se întâmplă acest lucru, se întâmplă adesea când sistemul de drenaj se prăbușește și devine etanș și returnează toată apa înapoi în rezervor, împiedicând funcționarea corectă a sistemului. Soluția este de a reconstrui canalizarea sanitară sau de a construi una nouă, cu o gură de vizitare pentru a asigura întreținerea preventivă a canalizării sanitare în viitor.

Funcționarea corectă a conductelor sanitare și a fosei septice

În caz de nevoie, apelați la servicii de curățare a fosei septice și de deblocare a țevilor.

Încercați să apelați la companii la care toate apele uzate colectate sunt reciclate și transformate într-un biofertilizator organic de înaltă calitate pentru agricultură generală.

Cum funcționează fosa septică

În cazul fosei septice ecologice, bacteriile și enzimele vor separa uleiurile și enzimele din apa menajeră de materiile solide. Substanțele uleioase se vor ridica la suprafața bazinului, formând un fel de spumă, în timp ce materiile solide se vor depune la fundul bazinului într-un strat de nămol. Apa rămasă este apoi filtrată înainte să fie drenată în sol.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.