Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sfinţitul maşinilor ne plasează în topul accidentelor rutiere mortale

0 69

sfintit masina

Dacă nu v-aţi cumpărat recent maşină există posibilitatea să nu fi auzit de noua găselniţă a Patriarhiei Române. Biserica Ortodoxă Română a  tipărit noua ediţie a Molitfelnicului (carte de rugăciuni), un îndrumar pentru preoţi care prevede şi rugăciuni pentru autoturisme.

O astfel de slujbă durează undeva la zece minute,  iar în cadrul ei preotul se roagă pentru maşină şi pentru sănătatea şi siguranţa celor din maşină. Până aici, să zicem că este cât de cât normal, însă partea interesantă vine după slujbă. Fiecare proprietar plăteşte pentru asigurarea divină cât crede cu putinţă: 50, 100, 500 lei. Îmi este lehamite de cei care recurg la astfel de metode şi care dovedesc că nu evoluăm din punct de vedere intelectual şi spiritual.

De ce vă mai plângeţi că nu aveţi bani când îi risipiţi pe prostii? Sfinţiri de maşini?! Doar nu credeţi că ajungeţi în Rai cu tot cu maşina care aţi cumpărat-o pe credit; sau că primiţi despăgubiri de la Biserică în cazul în care faceţi accident, iar îngerul păzitor v-ar salva. Dumnezeu v-ar aprecia dacă aţi da bani săracilor şi bolnavilor!

Europenii au ajuns să ne ironizeze, miraţi fiind de prostia şi de felul în care suntem manipulaţi de BOR (Biserica Ortdoxa Romană). Reprezentanţii Bisericii să se lase de astfel de prostii şi să investească în infrastructură dacă tot se bat cu pumnul în piept ca Biserica îi ajută pe oamenii săi. Suntem pe locul 3 în Europa la numărul celor care mor în accidente rutiere, cu 142 de morţi la un milion de locuitori. Cu siguranţă sfinţirea maşinilor nu ne va scoate din top.

Din păcate prostia a atins cote inimaginabile, iar cei care ar trebui să se ocupe de „cele sfinte” au transformat religia într-o afacere. Biserica este pe primul loc în România în ceea ce priveşte  încrederea românilor în instituţii sociale sau private cu o cotă a încrederii de 67%. Popor naiv! Muriţi de foame în timp ce averea BOR se ridica la peste 3 miliarde de euro (asta în anul 2011). Cel mai mare cult din România deţine peste 70.000 de hectare de pădure şi teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante şi ferme.

De ce nu înţelegem că Biserica a devenit de mult un SRL, unde banii se adună în sistem piramidal? Religia este ceva fără de care majoritatea nu ar concepe firul vieţii. Sunt de apreciat călugării şi măicuţele care trăiesc de pe o zi pe alta la mănăstirile din România. Aceea sunt oameni care cinstesc religia şi nu doresc să strângă averi de pe naivitatea oamenilor. Au înţeles ce înseamnă religia. Asta ar trebui să fie partea oamenilor lui Dumnezeu. Dar nu e!

 

sursa foto: lideruldeopinie.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More