Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Și-a abandonat copilașii bolnavi și a plecat cu un alt bărbat în Germania

0 62

Cerebral-Palsy-at-the-SAW-Safe-House

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Cluj a demarat o anchetă în cazul a doi copii, în vârstă de 2 ani, respectiv 4 ani, care au fost abandonați de mamă. Aceasta a plecat în Germania și și-a lăsat copiii în grija unor prieteni.

Femeia din localitatea clujeană Hodiș a plecat în urmă cu mai bine de o săptămână în Germania, cu un alt bărbat. Copiii i-a lăsat în grija unor prieteni din Mănăstireni, spunând că după șapte zile se va întoarce după ei. Dar n-a mai făcut-o.

Oamenii au ținut copiii o săptămână în casa lor, dar, pentru că erau bolnavi, i-au dus la spital. Aici au spus că mama lor a plecat și i-a abandonat.

Copiii sunt internați la Spitalul Orășenesc Huedin, cel mic având astm, iar cel mai mare având pneumonie. Medicii care i-au internat au sesizat și Direcția pentru Protecția Copilului Cluj.

”Facem evaluarea iniţială în colaborare cu autorităţile locale şi cu sprijinul poliţiştilor realizăm demersul de identificare a mamei. Când starea de sănătate a copiilor permite externarea, încercăm să identificăm o persoană resursă care să îşi asume răspunderea pentru creşterea şi îngrijirea copiilor pe termen lung, adică rude. În cazul în care nu sunt găsite rude care să îşi asume răspunderea, preluăm copiii în sistemul de protecţie prin plasament în regim de urgenţă într-o alternativă care să satisfacă nevoile copiilor, adică asistent maternal sau centru de plasament”, a declarat pentru ZiaruulClujean.ro Alina Chiorean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More