Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Și beat și lovit de mașină

0 197

Un bărbat aflat în stare de ebrietate, care se deplasa aproape de mijlocul părţii carosabile, a fost surprins şi accidentat uşor de un autovehicul care circula regulamentar.

Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au fost sesizaţi ieri, la ora 19:50, asupra faptului că pe DN 18 în localitatea Berbeşti, s-a produs un accident de circulaţie.

Aceștia au stabilit că un pieton aflat în stare de ebrietate, care se deplasa aproape de mijlocul părţii carosabile pe DN 18, a fost surprins şi accidentat uşor de un autovehicul care circula regulamentar dinspre Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare.

Accidentul s-a produs pe fondul iluminatului public nefuncţional pe acea porţiune de drum, dar şi pentru că pietonul nu purta vestă reflectorizantă. 

 Regulamentul rutier stipulează că: 

Pe timp de noapte, pietonul sau persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Chiar dacă pietonul a fost lovit, acesta şi-a continuat deplasarea până când șoferul l-a oprit şi a anunţat  poliţia. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul conducătorului auto, un băimărean de 43 de ani, rezultatul testării a fost zero.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More