Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Şi-a pierdut libertatea din cauza nerespectării legislaţiei rutiere

0 54

Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice sunt fapte deosebit de grave pentru comiterea cărora autorii sunt supuşi răspunderii penale – cea mai gravă formă a răspunderii juridice.

Pentru existenţa acestor infracţiuni nu este necesară producerea unei leziuni, pericolul social ce le este caracteristic, rezultând din simplul fapt al nerespectării normelor legale care reglementează circulaţia rutieră. Sancţionarea lor este destinată să prevină producerea unor consecinţe grave.

Din păcate, nu toţi cetăţenii conştientizează acest lucru, astfel încât poliţiştii rutieri se află aproape zilnic în situaţia de a întocmi dosare penale pentru astfel de infracţiuni.

A fost şi cazul zilei de ieri, când un tânăr de 25 de ani din Giuleşti a fost depistat la volanul unui autoturism cu toate că nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie iar la Borşa un bărbat în vârstă de 55 de ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Ambii riscă închisoarea, la fel ca un tânăr de 23 de ani din comuna Deseşti care a fost depus ieri de poliţişti în Penitenciarul Baia Mare deoarece pe numele său instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani şi opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More