Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Și podaru-mi cere-un zlot”… dar nu dă bon fiscal. Amendă pentru podarul din Pomi – VIDEO

0 126

Doi inspectori ai ANAF l-au amendat pe podarul de la ultimul bac funcțional, care face legătura peste Someș între localitatea Pomi, din județul Satu Mare, și localitățile din județul Maramureș. Supărat, că a fost amendat, omul a scos bacul la mal.

Ioan Cot, podarul care ține în funcțiune de o viață întreagă bacul vital pentru legătura dintre comunitățile locale învecinate, a fost amendat zilele trecute, după ce inspectorii  au descoperit că acesta nu are casă de marcat.

Bacul este administrat de o firmă cu acte în regulă, cu contabilitate și tot ce trebuie, iar cei care apelează la serviciile podarului primesc și bonuri fiscale, pe care apar și sumele plătite. Inspectorii erau nemulțumiți deoarece casa de marcat nu este la podar.

Oamenii din zeci de localități și turiștii care vizitează Maramureșul pot traversa râul doar cu bacul din comuna Pomi. Acesta a fost construit de nea Ionel, în 1985. La 77 de ani, bărbatul îl administrează şi acum, împreună cu fiul său. Zilele trecute s-a pomenit cu un control.

Bătrânul nu înţelege de ce biletele – pe care le vinde pe câţiva lei – brusc, nu mai sunt valabile.

Ioan Cot a fost amendat cu 6.000 de lei și a fost atenționat că sancțiunea trebuie plătită în termen de 24 de ore, în caz contrar valoarea acesteia urmând să crească.

Inspectorii ANAF s-au întors și vineri, cu mașina cu girofar, să-l întrebe dacă a plătit amenda sau nu. Reacția lui Ioan Cot i-a surprins pe funcționari.

Acesta a chemat doi consăteni, fiecare cu câte-un tractor, a legat bacul de utilaje și l-a urcat pe mal.

Amuzant este faptul că inspectorii de la ANAF au rămas blocați pe malul greșit și l-au întrebat pe bătrânul podar cum pot ajunge pe malul celălalt.

Ioan Cot le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someș: “Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celalalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More