Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sindicaliștii de la Ambulanță protestează astăzi în București. La protest participă și reprezentanți SAJ din Gherla și Dej – FOTO

0 71

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre din serviciile de ambulanță, au declanșat joi, începând cu ora 8:00, un protest, pe o perioadă nedeterminată.

Acţiunea a fost declanşată joi dimineaţă, la ora 8.00, în toate serviciile de ambulanţă din ţară şi constă în afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripţia „Protest naţional” şi în purtarea de către personalul TESA a unor panglici albe pe echipamentul de lucru.

Sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă.

Ei reclamă și starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal. De asemenea, aceștia cer renunţarea la măsura de transfer a texelor sociale de la angajator la angajat.

„La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele trei ministere menţionate, ministrul consultării şi dialogului social şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României. Menţionăm că, pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă NU va fi întreruptă până la noi hotărâri”, arată Gheorghe Chiş, preşedintele Sindicatului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More