Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sindicaliștii din primării și consilii județene au întrerupt azi lucrul

0 272

greva de avertisment

Sindicatele afiliate la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) au întrerupt, azi, 20.02.2015, în intervalul orar 10-10:30, programul de lucru în primării, consilii județene și instituții subordonate acestora de pe întreg teritoriul țării.

Această acțiune de protest a salariaților din administrația publică locală se datorează dezinteresului manifestat de către reprezentanții Guvernului României față de problemele majore cu care se confruntă salariații din sectorul nostru de activitate și față de situația disperată în care se află aceștia ca urmare a faptului că sunt și rămân cea mai slab plătită categorie de salariați din sistemul bugetar.

La măsura de protest au participat aproximativ 30.000 de salariați din 1850 de instituții ale administrației publice locale. Alături de organizațiile membre, la această acțiune au participat și s-au solidarizat cu sindicaliștii FNSA și alte organizații, federații/sindicate, care nu fac parte din structura FNSA, precum și salariați care nu sunt membri de sindicat.

”În cazul în care, în cel mai scurt timp, reprezentanții Guvernului României nu își vor manifesta intenția reală de a soluționa revendicările salariaților din primăriile, consiliile județene și instituțiile subordonate acestora de pe întreg teritoriul țării, FNSA va iniția procedura de consultare a membrilor de sindicat, în vederea obținerii acordului scris al acestora pentru declanșarea grevei generale în administrația publică locală din România”, se mai arată în comunicatul semnat de Valer Suciu, președintele FNSA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More