Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sindicatele din învățământ: „Toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu”

0 1.109

Sindicatele din învățământ cer ca și cadrele didactice, personalul auxiliar și nedidactic să fie lăsați să stea acasă în urma suspendării cursurilor școlare.

Sindicatele din învățământ reacționează în urma unor decizii luate de către Inspectoratele Școlare din mai multe județe, unități ce au decis faptul că profesorii trebuie să se prezinte în continuare la școală chiar dacă cursurile au fost suspendate până la dara de 22 martie.

În ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, mai multe Inspectorate Școlare din țară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureș, Călărași, Vaslui, Galați, Constanța, Brașov, Neamț, Prahova, Arad, dar și foarte mulți directori de școli din județele României, inclusiv din județul Iași, au chemat angajații în unitățile școlare. Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar și nedidactic).

Se impune ca în regim de #urgență să clarificați această problemă de #comunicare care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2020.Art.2 „Se aprobă suspendarea procesului de învățământ(…)”!, se arată într-un comunicat transmis de sindicalişti, scriu cei de la Digi 24.

Totodată sindicaliștii atrag atenția că un număr mare de cadre didactice sunt navetiști astfel este inevitabil ca aceștia să evite aglomerările și să fie astfel feriți de pericolul covid-19.

Vă solicităm să dispuneți ca #toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu. Să nu uităm că foarte mulți angajați din învățământ sunt navetiști și folosesc mijloace de transport județene sau intraurbane. Vă rugăm ca în această perioadă să dispuneți ca școlile să realizeze dezinfecția cu firme autorizate pentru a combate toate tulpinile de viruși gripali. În acest sens Guvernul României trebuie să asigure și fondurile necesare pentru această operațiune, se notează în același comunicat de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More