Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sisteme de securitate în afara legii. Amenzi de peste 13 mii de lei

0 73

În această perioadă polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate intensifică acțiunile și efectuează controale în domeniul verificării sistemelor de securitate.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în această perioadă, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate intensifică acțiunile și efectuează controale în domeniul verificării sistemelor de securitate. Activitățile vizează obiective care operează cu valori, respectiv societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

Astfel, la data de 9 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai Poliției Orașului Sângeorz-Băi și Secției 7 au efectuat verificări și  controale de specialitate la societăți comerciale de pe raza de competență. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 13300 lei.

De asemenea, în urma acțiunilor, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 39 de ani, angajatul unei societăți comerciale controlate, ar fi instalat sistemul de alarmă împotriva efracției și sistemul de supraveghere video fără a deține licență de funcționare în acest domeniu. De asemenea, pentru serviciul prestat, bărbatul ar fi încasat o sumă de bani, reprezentând contravaloarea echipamentului și a manoperei, fără să înregistreze în evidențele contabile venitul obținut.  

Cercetările continuă de Serviciul Ordine Publică, s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală și desfășurarea în scop comercial de activități instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More