Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri. Răscumpărare cerută în bitcoin

0 381

Pagina de internet a Consiliului Județean Cluj a fost spartă, joi, de hackeri. Potrivit unui mesaj care apare pe site, aceștia cer 100 de dolari în bitcoin, pentru a nu face publice baza de date și fișierele siteului, care au fost criptate.

„Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreti ca baza de date și fișierele site-ului să nu ajungă public pe internet, aveți de plătit o sumă. Trimiteți 100$ USD în bitcoin la următoarea adresă”, se arată într-un mesaj care apare la accesarea siteului Consiliului Județean Cluj.

Nu este prima dată când site-ul instituției publice e spart de hackeri. Incidente similare au avut loc în 2015 și 2020.

Precizări referitoare la atacul cibernetic asuprasite-ului CJ Cluj

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021,victima unui atac cibernetic. Practic, a fost atacat serverul care găzduiește site-ul Consiliului Județean. Specialiștii instituției au identificat vulnerabilitatea și au acționat învederea remedierii situației.

În momentul de față se desfășoară procesul de recuperare a datelor,existând o copie de rezervă a site-ului.

Acesta a redevenit, de altfel, funcțional,în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcționării. Toate datele postate pe site-ul Consiliului Județean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

Site-ul Consiliului Județean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal.

Pentru un plus de siguranță, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Județean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiții de siguranță net superioare.Fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More