Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Site-ul de turism al Dejului, spart de hackeri – FOTO

1 25

Site-ul turism-dej.ro, găzduit pe serverele Primăriei Dej și care promovează oferta Centrului Turistic Dej, a fost atacat de hackeri sâmbătă seara.

Problema ne-a fost semnalată sâmbătă seara, pe adresa de email a site-ului Someșeanul.ro de către un utilizator sub numele ”Alex”. Prima pagină a site-ului turism-dej.ro a fost înlocuită de hackeri cu un mesaj prin care se solicită legalizarea drogurilor:

Hacked by Ninja300 HaCKer. Drogurile sunt bune. Iubesc drogurile!!! Legalizați drodurile bagameas pu*a în voi”, este mesajul care apare pe prima pagină a site-ului Centrului Turistic Dej.

Acest site nu este nici primul și nici singurul atacat de hackerul respectiv. Victimă i-au căzut și alte portaluri web, printre care se află: UNCR (site-ul Uniunii Naționale a Comunităților de Rromi), site-ul primăriei Târgu Lăpuș, site-ul primăriei Cehu Silvaniei, site-ul Asociației Pro Democrația, un site al Fundației Vodafone, dar și site-uri ale unor primării sau companii private cu precădere din zona Moldovei. De asemenea, victime ale acestui hacker au căzut și site-uri din Republica Moldova, pe fiecare dintre acestea fiind postat un mesaj diferit.

Tânărul hacker este român și se mândrește cu isprăvile sale și pe contul său de Facebook, unde a postat câteva dintre ”realizări”, inclusiv faptul că a apărut la televizor cu reușitele sale.

Alex Ninja300 HaCKer

Hacked by Ninja300 HaCKer Hacked by Ninja300 HaCKer - baicoi

Toate acestea nu fac decât să dovedească slăbiciunea de care dau dovadă autoritățile publice și locale în ceea ce privește securizare propriilor servere și site-uri, dar și nepriceperea ”specialiștilor” în IT care se ocupă de aceste adrese web și care ar trebui să le protejeze de astfel de atacuri informatice. Deocamdată site-urile atacate nu au provocat și daune utilizatorilor sau clienților acestor instituții și companii.

Comentarii