Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sloganurile PSD ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa” interzise în Sălaj

0 101

victor-ponta-mandri ca sunetem romani

Biroul Electoral Județean Sălaj a decis interzicerea sloganurilor Partidului Social Democrat folosite în campania electorală pentru europarlamentare ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa.”

BEJ Sălaj a luat această decizie la o sesizare a reprezentanților Partidului Democrat Liberal.

„Sloganele folosite de Alianţa PSD-PC-UNPR inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi doar în acest mod România va avea un cuvând de spus în Uniunea Europeană.

În mod subtil şi la nivel subliminal prin adoptarea acestui tip de slogane electorale se speculează sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţenii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi ‘Mândri că sunt români’.

Apreciază că folosirea acestor sintagme sunt similar cu folosirea drapelului naţional şi a stemei Statului Român sau a Uniunii Europene în campania electorală”, se arată în motivaţia magistraţilor din Sălaj.

Mai mult, magistrații adaugă că inocularea ideii conform căreia doar cetăţenii care votează cu PSD se pot simţi mândri că sunt români reprezintă „incitare la discriminare”.

Decizia BEJ Sălaj a fost luată cu majoritate de voturi și îi obligă pe primarii localităților din județul Sălaj să înlăture toate materialele de campanie electorală care conțin sintagmele „Mândri că suntem români” și „România puternică în Europa”.

Alianța PSD-UNPR-PC poate contesta această decizie la Biroul Electoral Central în 48 de ore de la afișarea ei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More