Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Șmenarii” lovesc din nou. Trei tineri sunt cercetați de poliție

0 326

Polițiștii din Negreni efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și tentativă la înșelăciune.

Potrivit celor de la IPJ Cluj, ieri, 5 octombrie, polițiștii au fost sesizați de către angajata unui magazin din localitatea Negreni, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi încercat să o înșele atunci când au solicitat schimbul unei sume de bani. Persoanele au părăsit ulterior incinta magazinului.

La scurt timp, oamenii legii au depistat și identificat persoanele respective în parcarea unui local de alimentație publică din localitatea Bucea. Etse vorba despre doi tineri, de 24 și 23 de ani, ambii din Satu Mare, precum și de o tânără, de 21 de ani, din aceeași localitate.

Totodată, anterior sosirii polițiștilor, aceștia ar fi încercat să înșele şi o angajată a localului din Bucea, solicitându-i schimbul unei sume de 1000 de lei în mai multe bancnote. Aceștia sunt bănuiți astfel că ar fi încercat să fure două bancnote de 100 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor derulate de polițiști a rezultat faptul că tânărul de 24 de ani, care se afla la volanul autoturismului în momentul depistării acestuia, avea dreptul de a conduce suspendat.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înșelăciune prin metoda ”șmen”, poliţiştii adresează o serie de recomandări:

 –  numărarea cu atenție a banilor de mai multe ori înainte de încheierea tranzacției;

 – evitarea cumpărării de valută de la persoane  neautorizate, în detrimentul băncilor sau caselor de schimb;

 – în caz de suspiciune, este recomandată reținerea semnalmentelor și comunicarea acestora de îndată polițiștilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More