Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Soarta clubului de fotbal Unirea Dej se decide în februarie

1 296

FOTBAL Unirea Dej - Unirea Jucu (3)

Soarta clubului de fotbal Unirea Dej se va decide în februarie, cel mai probabil la sfârşitul lunii, au anunţat reprezentanţii administraţiei locale.

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază în cadrul unei şedinţe ordinare pe luna ianuarie. La unul dintre proiectele de hotărâre, mai exact la aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local al Municipiului Dej pe anul 2014, consilierul local Simion Buburuz a adus în discuţie situaţia cu care se confruntă clubul de fotbal Unirea Dej. Vă reamintim, după 6 ani în care a condus din funcția de președinte clubul de fotbal Unirea Dej, Mircea Itu și-a depus demisia, iar autorităţile locale se văd nevoite să intervină într-un fel sau altul.

În cadrul bugetului aprobat astăzi s-a alocat iniţial aproximativ un miliard de lei vechi pentru clubul de fotbal dejean. Buburuz a explicat că această sumă este mult prea mică pentru a ţine echipa pe linia de plutire, chiar şi în situaţia în care clubul va intra sub „tutela” administraţiei locale. „Aş lua în calcul ca, dacă investim pentru noi (n.r – în caz că echipa va fi preluată de administraţia locală), eventual să fie o sumă relativ mai mare”, a spus Buburuz. Acelaşi ales local a vorbit despre importanţa centrelor de juniori în situaţia dată.

Primarul Morar Costan a fost de acord cu modificarea sumei, cu promisiunea că în şedinţa ordinară din luna februarie se va discuta concret despre situaţia de la FC Unirea Dej. „Va trebui să alocăm sume, chiar dacă acum suntem pe ultimul loc. Vom cădea în Divizia D, E, nu ştiu, dar vom porni la drum cu elevii noştri, cu copii noştri – la nivel de Dej – şi vom vedea unde ajungem. Anul trecut am distribuit 2 miliarde şi 300, propun să fie o sumă identică şi în acest an, în jur de 2 miliarde de lei şi vedem ce o să facem în viitor. Pasul următor va fi să ne consultăm cu juriştii, să înfiinţăm o echipa a primarului şi a Consiliului local şi să gestionăm situaţia”, a explicat Costan.

Cu toate acestea, viitorul se arată sumbru. „Pornim de la copii şi juniori, pornim de aici, acum nu putem susţine o echipă la nivel înalt. Nu avem resurse financiare”, a mărturisit edilul. Ceilalţi consilieri locali nu au comentat subiectul.

Deocamdată nu se știe nici dacă echipa dejeană va continua acest sezon, având în vedere timpul scurt rămas până la reluarea campionatului și multitudinea de probleme care trebuie rezolvate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More