Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șofer condamnat pentru că a încercat să mituiască polițiștii clujeni pentru a scăpa de dosar penal

0 79

A încercat să scape de dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și a ajuns să fie condamnat la închisoare pentru dare de mită.

Este vorba despre un șofer, care a fost prins băut la volan în luna februarie a acestui an. Acesta a fost condamnat recent de Tribunalul Cluj la închisoare cu suspendare, după ce a fost prins oferind mită unor polițiști clujeni, pentru ca aceștia să nu-i întocmească dosar penal.

 ”În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că, în intervalul 22.02.2017 – 24.02.2017, inculpatul H.C.V. a oferit sume de bani şi foloase materiale (1000 de euro, respectiv 500 de euro şi 3 mc de material lemnos) unor agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Cluj – Secţia 4 Poliţie Rurală Câmpia-Turzii, pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Cluj.

În cauză, la data de 22.02.2017, au fost depuse la Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj două denunţuri care au făcut obiectul dosarului penal 265/P/2017 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

La data de 25.04.2017, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul H.C.V., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile şi va plăti 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Dosarul a fost instrumentat cu ajutorul ofiţerilor D.G.A. – S.J.A. Cluj, care au avut ordonanţe de delegare în acest sens.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More