Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șofer din Cășeiu prins beat la volan la Dej. Ce nereguli au mai găsit polițiștii de Luminație

0 46

În perioada 30 octombrie a.c. – 1 noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost prezenţi, în număr mare, pe principalele artere de circulaţie, pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie.

Au fost luate măsuri ferme faţă de conducătorii auto care au încălcat prevederile Codului penal referitoare la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, ori faţă de cei care nu au respectat regulile de circulaţie.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 22 de infracţiuni rutiere. Dintre acestea, cele mai multe se referă la conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ori cu permisul anulat/suspendat, conducerea unor vehicule neînmatriculate pe drumurile publice.
De asemenea, pentru alte încălcări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice, în această perioadă, peste 500 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 82 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, factor principal în producerea accidentelor de circulaţie.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 41 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple de infracţiuni rutiere constatate:

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 22 de ani, din Turda, care conducea un autovehicul pe strada Horea, din Turda, deşi nu avea permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 16:10, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat un tânăr de 19 ani, din Beclean, care conducea un autovehicul radiat din circulaţie.
Acesta a fost depistat circulând prin Piaţa Avram Iancu, din Cluj-Napoca. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 19:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un bărbat de 27 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie 1989, din Turda, având permisul de conducere anulat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere anulat, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 19:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Huedin au depistat un bărbat de 71 de ani, din Călăţele, în timp ce conducea autoturismul pe DJ103J, pe raza comunei Sâncraiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 11:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 54 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe strada Câmpina, din Cluj-Napoca.  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 21:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au identificat un conducător auto sub influenţa alcoolului. Bărbatul de 21 de ani, din Văleni, a fost depistat conducând autovehiculul pe raza localităţii de domiciliu.  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.

****

La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 23:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Tureni, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918, din Turda, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 00:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Călăraşi, în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918, din Turda. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., ora 01:00, poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto de 38 de ani, din Alba, sub influenţa alcoolului. Acesta a fost depistat pe strada Calea Turzii, unde fusese implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 03:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Turda, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Tritenii de Sus, fiind sub influenţa alcoolului. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 04:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Căşeiu, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Baia Mare, din Dej, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., ora 16:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au identificat un conducător auto fără permis de conducere. Bărbatul de 41 de ani, din Turda, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Lianelor, din municipiul Turda. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au identificat un conducător auto, sub influenţa alcoolului, fără permis de conducere, la volanul unui autoturism sustras.
Astfel, la data menţionată, în jurul orei 20:30, o femeie de 23 de ani, din Ciucea a sesizat Poliţia cu privire la faptul că un bărbat i-a sustras autorismul care era parcat în faţa unui local public din localitatea Bucea.
În baza sesizării şi a informaţiilor primite de la persoana vătămată, poliţiştii au depistat persoana în cauză, stabilind că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Bucea. Acesta a fost găsit în stare avansată de ebrietate, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că nici nu avea permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.

****

În noaptea de 1/2 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un conducător auto sub influenţa alcoolului. Bărbatul de 34 de ani, din Floreşti, a fost depistat conducând autovehiculul pe pe DN1 E60, pe raza comunei de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului. Fiind condus la unitatea medicală pentru prelevare de mostre biologice, bărbatul a refuzat recoltarea. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută Codul penal.

****

În noaptea de 1/2 noiembrie a.c., ora 02:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au identificat un conducător auto fără permis de conducere, sub influenţa alcoolului. Bărbatul de 39 de ani, din judeţul Mureş, a fost depistat în timp ce conducea autovehiculul pe strada 22 Decembrie 1989, din Turda. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.

Poliţiştii clujeni atrag atenţia conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi să adopte un comportament responsabil, pentru siguranţa proprie şi a celorlalţi participanţi la trafic!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More