Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șofer din Dej, arestat preventiv, după accidentul din Codor. Ce a stabilit instanța

0 301

Tânărul de 29 de ani din Dej, care în seara zilei de luni a provocat un accident de circulație soldat cu rănirea gravă a unui copil de 13 ani, a fost arestat preventiv. Acesta a fost acuzat de  „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu mai are dreptul de a conduce autovehicule în România”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”.

Levi Peter se afla luni, 10 iulie, la volanul unui autoturism de teren cu care circula pe raza localității Codor, de lângă Dej. Acesta avea permisul suspendat, se afla sub influența alcoolului, și, totuși, s-a urcat la volan, dând dovadă de o inconștiență ieșită din comun, având în vedere că în bena autoturismului de teren transporta neregulamentar un copil de 13 ani.

Într-o curbă la dreapta, pe raza localității amintite, autoturismul s-a înclinat, cel mai probabil din cauza vitezei cu care circula, astfel că minorul din benă s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, la data de 10 iulie a.c., în jurul orei 21:00, conducătorul unui autovehicul de teren transporta neregulamentar, în exteriorul autovehiculului, în zona roţii de rezervă, un minor, în vârstă de 13 ani, din Jichişu de Jos. La efectuarea unui viraj la dreapta, spre DC 175, minorul s-ar fi dezechilibrat, căzând pe partea carosabilă.

În urma incidentului, conducătorul auto a plecat de la faţa locului, minorul fiind transportat la spital de către o altă persoană.

Poliţiştii l-au identificat pe cel care a condus autovehiculul la acel moment, stabilind că este vorba despre un bărbat, de 29 de ani, din Dej. Acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, iar ieri a fost prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Miercuri, instanța Judecătoriei Dej a decis arestarea preventivă a bărbatului.

”Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului P.L., pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu mai are dreptul de a conduce autovehicule în România”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, şi „părăsirea locului accidentului făra încuviinţarea organelor de poliţie”, fapte prev. si ped. de art. 196 alin. 1,2 şi 3 Cod penal, art. 335 alin. 2 Cod penal, art. 336 alin. 1 Cod penal, art. 338 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din acelaşi cod, pe o perioadă de 30 de zile, incepand cu data de 11 iulie 2017 ora 19,30 şi până la data de 09.08.2017 ora 19,30 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea apărătorului de respingere a propunerii de arestare preventivă, respectiv de înlocuire cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Stabileşte onorariu avocaţial 130 lei pentru apărător din oficiu avocat Boldor – Weisz Ovidiu care se va suporta din fondurile Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, data 11.07.2017 ora 19,30.”

Levi Peter este manager general la firma Levidan Dej, specializată în tâmplărie PVC și de aluminiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More