Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șofer din Dej, prins beat la volan. Ce alte nereguli au mai descoperit polițiștii în weekend

0 215

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, în perioada 15-17.12.2017, poliţiştii clujeni au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive şi controale complexe în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţul Cluj.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în locuri publice, reducerea riscului rutier, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru constarea în flagrant a unor fapte penale.

În acest context, pentru neregulile constatate, poliţişti din cadrul Politiei oraşului Huedin, au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.760 lei, dintre care 13 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Ca măsură suplimentară a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, din care 1 la regimul rutier, 3 infracţiuni contra patrimoniului şi una de altă natură.

Poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, pentru neregulile constatate, au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.465 lei, dintre care 7 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una prevăzută de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Infracţiuni rutiere

La data de 16.12.2017, jurul orei 23:20, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 49 ani, din Dej în timp ce conducea autovehiculul pe str. Șomcutului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Conducere sub influenta alcoolului sau altor substante”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

La data de 17.12.2017, jurul orei 01:50 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Biroul Rutier, au depistat un tânăr de 25 ani, din Dej, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Ecaterina Teodoroiu  din municipiu, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Conducere fără permis ”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

La data de 16.12.2017, jurul orei 20:00 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, au depistat un minor de 16 ani, din comuna Frata, jud. Cluj, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 161 prin localitatea Dăbâca, jud. Cluj, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More