Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șoferi amendați la Cluj pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă. Au rămas și fără certificatele de înmatriculare

0 45

Polițiștii clujeni au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, fiind prezenți în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, prin informarea conducătorilor auto cu privire la circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, precum și prin luarea măsurilor care se impun.

Polițiștii rutieri care au acționat luni pe raza municipiului Cluj-Napoca, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, au luat măsuri pentru sancționarea contravențională a firmelor care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere a carosabilului.

De asemenea, pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii au fost nevoiți să aplice 42 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 60 de puncte amendă și 57 de puncte de penalizare, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Patru conducători auto, depistați în trafic la volanul unor autovehicule care nu aveau montate anvelope de iarnă, au fost sancționați contravențional. De asemenea, acestora le-au fost retrase și certificatele de înmatriculare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale în vigoare.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.

Totodată, oamenii legii transmit că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Înainte de a porni la drum, se recomandă călătorilor să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More