Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Solista celebrei trupe Cranberries a murit la 46 de ani. Cauza decesului rămâne necunoscută

0 328

Cântăreaţa Dolores O’Riordan, solistă a cunoscutei trupe Cranberries, a îcentat din viaţă în cursul zilei de astăzi. Ea se afla la Londra, pentru nişte îngregistrări ale unei noi piese.

Cauzele decesului rămân în continuare necunoscute, apropiaţii artistei neprecizând momentan nimic în acest sens. Ştirea a fost confirmată de mai multe publicaţii din Marea Britanie.

„Cântăreaţa irlandeză Dolores O’Riordan a încetat subit din viaţă la Londra astăzi. Ea se afla împreună cu trupa Cranberries la înregistrări. Alte detalii nu sunt disponibile momentan”, a declarat un purtător de cuvânt al artistei pentru publicaţia The Limerick Leader.

The Cranberries este o formaţie irlandeză de muzică rock, înfiinţată în Limerick în anul 1990. Formaţia este formată din vocalista Dolores O’Riordan, chitaristul Noel Hogan, basistul Mike Hogan şi bateristul Fergal Lawler. Deşi este pe larg associată cu genul alternative rock, muzica formaţiei de asemenea include elemente de indie pop, post-punk, folk irlandez şi pop rock.

The Cranberries a devenit renumită pe plan internaţional în anii 1990 prin albumul de debut, Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?, care a devenit un succes comercial.

The Cranberries a fost una din cele mai de succes formaţii rock din anii ’90, având vânzări de peste 40 de milioane de albume în lumea întreagă. Formaţia a intrat cu 4 albume în Top 20 Billboard 200 chart (Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?; No Need to Argue; To the Faithful Departed şi Bury the Hatchet) şi cu 8 single-uri în Top 20 Modern Rock Tracks („Linger”, „Dreams”, „Zombie”, „Ode to My Family”, „Ridiculous Thoughts”, „Salvation”, „Free to Decide” and „Promises”).

La începutul anilor 2010, după o pauză de 6 ani, The Cranberries s-a reunit şi a început un turneu în America de Nord, urmat de show-uri în America Latină şi Europa. Grupul a înregistrat cel de-al 6-lea album al lor, Roses, în mai 2011, şi l-a lansat pe 27 februarie 2012.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More