Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Şomajul este în scădere

0 40

Şomajul s-a redus cu 56.000 de persoane în primul semestru al anului. Potrivit unui comunicat emis marţi de Executiv, 333.000 de persoane au intrat în şomaj, în timp ce, 389.000 de persoane au ieşit din acest impas.

Conform datelor anunţate de Comisia Naţională de Prognoză şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă  în luna iunie 2013, faţă de decembrie 2012, a crescut numărul salariaţilor cu 70,6 mii persoane. Din nefericire 22,6 mii de persoane şi-au încetat activitatea.

„Faptul că în construcţii a crescut numărul angajaţilor, atât în iunie faţă de decembrie (de la 344,8 mii la 356,1 mii), cât şi iunie 2013 faţă de iunie 2012 (cu 2,9 mii persoane), arată că nu a existat o influenţă negativă a politicii bugetare privind investiţiile. Totodată, faptul că principalele sectoare în care s-a redus numărul salariaţilor sunt sectoare cu salariu de ramură peste salariul mediu pe economie arată că nu a existat o influenţă negativă a politicii de creştere substanţială a salariului minim”, au declarat reprezentanţii din Executiv.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More