Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

SONDAJ Alegeri europarlamentare 2014. Tu cu cine VOTEZI?

6 367

sondaj europarlamentare

Pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 un număr de 15 formațiuni politice au depus liste de candidați la Biroul Electoral Central. Alături de aceștia, și-au depus candidatura la aceste alegeri un număr de 11 candidați independenți.

[socialpoll id=”2199255″]

CIITIȚI ȘI: Unde votezi la alegerile europarlamentare. Sondaj: Tu vei vota?

Candidați Alianța Electorală PSD-UNPR-PC

Pe prima poziție se regăsește actualul europarlamentar PSD Corina Crețu, pe locul al doilea – senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pe locul al treilea se afla Cătălin Ivan, eurodeputat și purtător de cuvânt al PSD.  Urmează: fostul ministru al Comunicațiilor Dan Nica, senatorul UNPR Damian Drăghici, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, europarlamentarii Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dăncila, adjunctul șefului de cabinet al comisarului european pentru agricultură, Sorin Moisa, și actualii eurodeputați Victor Boștinaru și Claudiu Ciprian Tănăsescu. Pe pozitiile 13-17 sunt candidați PC, UNPR, propunerile PSD București, ale TSD și PES activist.

Partidul Democrat Liberal

Pe primele poziții sunt fostul premier Theodor Stolojan, fostul ministru al Justiției Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian Jean Marinescu, actuali eurodeputați ai partidului. Pe aceeași listă se regăsesc mai mulți primari democrat-liberali de mari orașe, Gheorghe Falcă (Arad), George Scripcaru (Brașov), Dorin Florea (Târgu Mureș) și Mircea Hava (Alba Iulia).

Partidul Național Liberal

Lista candidaților PNL pentru europarlamentare este deschisă de Norica Nicolai, ea fiind urmată de Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Turcanu, Claudia Benchescu, Romeo Stavarache și Andrei Muraru.

Partidul Mișcarea Populară

Pe primele poziții pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare se află europarlamentarul Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Wotsch Gunther, Ruxandra Dragomir și Alexandru Lesco.

Uniunea Democrată Maghiară din România

Europarlamentarul Iuliu Winkler ocupă prima poziție pe lista UDMR, iar pe locul doi se află Sogor Csaba, europarlamentar.

Partidul Noua Republică

Lista este deschisă de președintele formațiunii, Mihail Neamțu, George Mioc, cetățean româno-american, prim-vicepreședintele partidului, Ștefan Bârgăoanu, Corneliu Berari, Victor Ciumac și Andrei Rosetti.

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

Primii candidați ai PNȚCD la europarlamentare sunt liderul formațiunii, Aurelian Pavelescu, europarlamentarul Sebastian Bodu, Maria Stavrositu – matematician, Alexandru Ștefănescu – critic și istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, și Ion Neacșu – președintele PNȚCD Europa.

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Primul pe listă este chiar Dan Diaconescu, actualul lider al formațiunii, urmat de Simona Man, Diana Voiculescu, Liviu Neagu și Radu Orzață.

Partidul Dreptății Sociale

Lista este deschisă de Traian Rece, urmat de Nicolae Varbanciu, Florin Huidu, Gheorghe Mircia și Marian Rizea.

Partidul Ecologist Român

Primul pe listă este realizatorul TV Radu Moraru. ”Nașul” este urmat de Gheorghe Florin Cârciu, Dumitru Bădrăgan, Teodor Mprieș și Angelica Stoican.

Alianța Națională a Agricultorilor

Membru al UDR, Florin Simion este primul pe listă. Îl urmează Nicolae Sterghiu (MAR), Marcel Cucu (MAR), Vasile Ardeleanu (UDR) și Cezar Sava (MAR).

Forța Civică

Lista cuprinde 42 de nume, în fruntea cărora se află Mihai-Răzvan Ungureanu. Diana Laura Pavelescu și Mihaela Nicolau sunt următoarele pe listă, în continuare apărând Adriana Radu, Vlad-Tudor Alexandrescu și Daniel Botezatu.

Partidul Verde

Primul pe listă este Flprin Brabete, urmat de Silviu Dumitru, Mihaela Pop, Sorina Hanea și Alecu Reniță.

Alternativa Socialistă

Constantin Rotaru deschide lista candidaților, aceasta continuând cu Lucia Stanciu, Adrian-Manuel Dinu, Lucian Sârbu și Marin Badea.

Partidul România Mare

PRM a depus la BEC două liste cu candidați. Atât Gheorghe Funar cât și Corneliu Vadim Tudor susțin că lista lor este cea corectă. Până la urmă a fost acceptată lista de candidați depusă de Corneliu Vadim Tudor, cu el în frunte. Acesta este urmat de Teodor-Victor Iovici, Cristian Stănescu, Vasile Popa și Adrian Popescu.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Tudor Popescu spune

  Susțin cu tărie candidații independenți, iar pe 25 mai voi vota pentru VALENTIN DĂEANU!

 2. Ioana Maria spune

  Nu mai sustin niciun partid politic. Ii apreciez pe cei 8 care s-au inscris in calitate de candidati independenti, iar cel pe care il voi vota este Valentin DAEANU. Proiectul sau – Romania ALTFEL m-a convins! http://valentindaeanu.ro/proiecte-imaginea-romaniei.php

 3. Mircea Moise spune

  Acest mesaj nu are statutul de campanie electorala conform Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001 modificata.

  Stimati conationali

  Sunteti chemati la miscarea patriotica a romanilor si promovarea acesteia in toata lumea, prin care sa ne redam identitatea, mandria nationala, dragostea de patrie, harnicia, corectitudinea, respectul pentru tot ce este romanesc, dragostea si atasamentul fata de conationali, calitati pe care societatea moderna le-a distrus.
  Nu ezitati si intrati in randurile noastre, dati-va osteneala si interesul pentru a fi patrioti, sa luam pozitie fata de cei care ne terfelesc numele si tara, pentru a-i aduce pe toti romanii in rand cu noi.

  Atotputernicul sa ne ajute !

  A aparut o speranta pentru o schimbare radicala in Romania. Nu putem sta alaturi si privi in continuare cum suntem vanduti ca sclavi, cum suntem prostiti si batjocoriti in tara noastra, pentru care strabunii nostri s-au jertfit de a ne-o lasa mare frumoasa si bogata. Sa profitam de aceasta speranta care poate fi salvarea noastra.
  In Noembrie 2014 vor fi alegeri prezidentiale. Daca sunteti patrioti, sustineti candidatura lui

  Mircea Moise
  http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me

  la alegerile pentru presedentia statului Roman.
  El are capacitatea, vointa si metodele pentru o schimbare pozitiva in Romania, ceeace guvernantii de pana acum nu le-au avut.
  m-moise@t-online.de

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More