Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

SONDAJ – Bătălia pentru Primăria Dej: Din patru candidați, trei sunt de la ”PSD”. Alina Meșter, singura femeie

0 17.817

Mai sunt mai puțin de trei luni de zile până la alegerile locale din acest an, programate în 9 iunie, iar lupta electorală se ascute. Până în acest moment, pentru fotoliul de primar al municipiului Dej și-au anunțat candidatura oficial trei persoane, însă este de așteptat ca și primarul încă în funcție să lupte pentru a-și păstra fotoliul.

Analizând lista de candidați anunțați pentru acest an, putem observa că în luptă sunt angrenați trei bărbați și o femeie, Alina Meșter, consilier local din partea Uniunii Salvați România, care, cel mai probabil, va apărea pe liste sub sigla Alianței Dreapta Unită (formată din USR, PMP și Forța Dreptei).

Ceilalți candidați sunt toți în strânsă legătură cu Partidul Social Democrat. Anume, primarul Costan Morar, fost PSD-ist convins, a trecut la alegerile de acum patru ani în tabăra PNL, însă s-a bazat și atunci și se bazează și acum atât pe voturile liberalilor cât și pe susținerea vechilor social democrați din Dej.

Un alt candidat, care până mai ieri era PSD-ist până în măduvă, Gabriel Sabadâș, și-a anunțat recent candidatura la primăria Dej din partea AUR, părăsind astfel Partidul Social Democrat, pe listele căruia a ajuns consilier local în urmă cu patru ani.

PSD îl aruncă de această dată în lupta electorală pe Mircea Florin Biban, un personaj nou pe scena politică dejeană, dar cu susținere puternică din partea organizațiilor Dej și Cluj-Napoca.

Cine vreți să fie primarul Dejului? Votați în următorul sondaj

Loading poll ...

Și pentru că un primar nu poate pune în practică platforma sa fără sprijinul Consiliului Local, vă rugăm să alegeți din sondajul următor cu ce partid veți vota la alegerile locale din 9 iunie.

Loading poll ...

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More