Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sondaj IMAS: PNL depășește PSD în intențiile de vot

0 461

PSD a pierdut masiv din susținerea pe care o avea în rândul populației, față de alegerile parlamentare din 2016, când a obținut peste 45% din voturi. Astfel, după un an și jumătate, doar 28% dintre români ar mai vota Partidul Social Democrat, arată un sondaj IMAs publicat de Newsweek România.

PSD a ajuns, conform sondajului IMAS, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor. În decembrie 2017, partidul condus de Liviu Dragnea era cotat cu 32,4%.

Între timp însă, Liviu Dragnea a primit o nouă condamnare – 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman – și în Parlament au fost aduse modificări controversate la codul penal, codul de procedură penală, legile justiției dar și alte legi importante.

Și ALDE a pierdut din popularitate, conform sondajului citat de Newsweek România. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut 2 procente din decembrie 2017, ajungând la doar 8,6% din intențiile de vot.

Pe de altă parte, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie a anului trecut.

În creștere este și USR, care a câștigat în câteva luni aproape 3% din intențiile de vot, ajungând la 11,3%.

Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș –Mișcarea România Împreună – are o intenție de vot de 8%.

UDMR se menține în marja de 5%.

Cercetarea sociologică IMAS este de tip omnibus și este efectuată lunar pe un eșantion de 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/-3%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More