Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

SONDAJ INSCOP Europarlamentare. Alianța PSD+UNPR+PC conduce, urmează PNL, PDL, PMP

1 75

stampila-vot-alegeri

Alianța PSD-UNPR-PC conduce în clasamentul intențiilor de vot la europarlamentare cu 40,7%, în timp ce PNL se situează pe locul al doilea, cu 16,9%, iar PDL ar obține 11,3%, relevă un sondaj INSCOP remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în Parlamentul European ar mai intra PMP, cu 10,2% din voturi, UDMR, cu 5,2%, și Forța Civică, cu 5,1%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, Alianța PSD-UNPR-PC ar obține 40,7% din voturi. La începutul lunii martie, această alianță înregistra 40,4% dintre opțiunile de vot.

Alianța PSD-UNPR-PC este urmată în clasamentul intenției de vot de PNL, care ar fi votat de 16,9% dintre respondenți (17,6% în martie).

PNL este urmat de PDL care înregistrează o scădere în ceea ce privește intenția de vot de la 13,7% în martie la 11,3% la măsurătoarea din luna mai.

Partidul Mișcarea Populară își continuă tendința ascendentă, arată sondajul, înregistrând 10,2% din intențiile de vot (comparativ cu 9,1% în luna martie).

Conform măsurătorii din luna mai, celelalte formațiuni care trec pragul de 5% sunt Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu 5,2% (5,1% în luna martie) și Forța Civică cu 5,1% (4,7% în luna martie).

Partidul Poporului — Dan Diaconescu ar fi votat de 3,8% dintre cei care exprimă o opțiune (4,1% în martie), urmat de PRM cu 2,8% (2,7% în martie) și PNȚCD cu 1,3% (1,7% în luna martie).

În sondajul Someșeanul.ro, în frunte este Alianța Națională a Agricultorilor, urmată de Partidul Noua Republică, PNL, PMP și Alianța PSD+UNPR+PC.

Candidatul independent Mircea Diaconu ar fi votat de 1,2% dintre respondenți, în timp ce 0,5% ar vota alți candidați independenți. De asemenea, 1% ar vota alte partide decât cele incluse în lista predefinită de opțiuni.

Conform sondajului, 21,1% dintre cetățenii cu drept de vot nu s-au hotărât cu cine să voteze la europarlamentare. În plus, 10,9% declară ferm că nu merg la vot, în timp ce 3% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-7 mai. Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More