Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sorina Pintea, răspuns pentru gestul primarului din Ulmeni. Gestul edilului nu are motivație „reală”

0 450

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, promite investiții mari în sănătate. Aceste investiții nu țin de vreo „culoare politică”.

În urma gestului de a intra în greva foamei, gest aparținând primarului din localitatea maramureșeană Ulmeni, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat luni că există o colaborare cu autorităţile locale pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi că vor fi investiţii multe în sănătate în 2019, fără a se ţine cont de culoarea politică, notează cei de la Agerpres.

„Aprobarea unei substaţii de ambulantă nu ţine de ministrul Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii are doar doi membri în comisia care avizează înfiinţarea acestora. Aşa cum ştiţi, colaborez cu autorităţile locale pentru a creşte calitatea serviciilor medicale din zonele pe care aceştia le reprezintă şi investim foarte mult anul acesta în sănătate, fără să ţinem cont de culoarea politică. Pentru că, aşa cum am mai spus, sănătatea nu are culoare politică. Este regretabil că domnul primar din Ulmeni a ales această modalitate de a face campanie electorală. Probabil îşi imaginează că victimizarea îi va aduce aprecierea comunităţii şi, implicit, capital politic”, a declarat Sorina Pintea.

Ministerul precizează că o Comisie Interministerială pentru Suport Tehnic (CIMST) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne avizează înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă. Această comisie este formată din: Raed Arafat – preşedinte, doi membri din MAI – DSU, un membru din MAI – IGSU, un membru din MAI – IGAv, doi membri din MS, un membru din structura operativă a serviciilor publice de ambulanţă, un membru din structura operativă a UPU-SMURD. Deciziile acestei comisii nu pot fi influenţate de Ministerul Sănătăţii, ele se iau în urma analizării obiective a solicitărilor şi a realităţilor existente în teritoriu.

„În anul 2015, s-au transmis către Ministerul Sănătăţii două solicitări pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în Ulmeni, care să asigure asistenţa medicală de urgenţă pentru locuitorii oraşului Ulmeni şi zonele rurale limitrofe. Ambele solicitări au fost direcţionate către CIMST, care nu a aprobat solicitările. Având în vedere faptul că pentru rezolvarea cazurilor din localitatea Ulmeni, echipajul de prim ajutor (EPA) Fărcaşa poate interveni în această zonă, media cazurilor fiind de doar trei cazuri/24 ore/echipaj, activitatea echipajului ar fi fost la un nivel de intensitate sub mediu”, a declarat Ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Sorina Pintea a menționat că din anul 2015 şi până în prezent nu a mai fost transmisă o altă solicitare pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în localitatea Ulmeni. De asemenea, menţionează că nu a fost aprobată înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în localitatea Ariniş, de unde primarul intrat în greva foamei cerea relocarea substaţiei către localitatea sa, astfel că motivarea gestului la care a recurs edilul „nu este reală”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More