Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sortilemn Gherla face presiuni asupra Guvernului: ”Vom fi nevoiți să trimitem, în luna martie, în șomaj tehnic peste 900 de angajați”

0 228

Grupul de firme Sortilemn Gherla a anunțat că în luna martie va trimite în șomaj tehnic peste 900 de angajați, dacă Guvernul României nu intervine pentru anularea unui ordin care reglementează prețurile la masa lemnoasă.

Reprezentanţii Sortilemn Gherla au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că problemele vor afecta şi alţi întreprinzători locali cu care firmele din grup au relaţii de colaborare şi care, la rândul lor, ar putea trimite în şomaj tehnic 50 de persoane.

„Din lipsă de materii prime cauzată de vânzarea de masă lemnoasă de către Regia Naţională a Pădurilor cu preţuri majorate nejustificat, vom fi nevoiţi să trimitem, în luna martie, în şomaj tehnic peste 900 de angajaţi. Acest lucru va afecta direct şi alţi întreprinzători locali care ne furnizează diverse materiale şi servicii şi care, la rândul lor, vor trimite în şomaj tehnic alte 50 de persoane. Activitatea de bază se va putea relua probabil doar în luna octombrie, dacă se vor lua măsuri de către Guvern. Problema mai gravă este că avem comenzi de onorat şi, în acest context, există riscul să pierdem clienţii care vor merge în ţări cu stabilitate în acest domeniu”, au spus sursele citate.

În opinia reprezentanţilor Sortilemn Gherla, Guvernul ar trebui să intervină şi să anuleze ordinul care „majorează nejustificat” preţurile la masă lemnoasă, întrucât decizia RNP „afectează întreaga industrie a mobilei din România”.

Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, a avut în 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 200 mil. lei (45 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul precedent.

CITIȚI ȘI: Linie modernă de finisaj inaugurată la SORTILEMN Gherla – FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More