Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sortilemn Gherla a inaugurat o linie de lăcuire robotizată și un centru de comandă numerică – FOTO/VIDEO

0 597

La sediul fabricii Sortilemn din Gherla a avut loc o conferinta de presa, in cadrul caruia a fost inaungurata o linie de lacuire robotizata si un centru de comanda numerica din cadrul proiectului  “Greening the process flow for molded elements at Sortilemn – Green industry Romania” prin fonduri norvegiene. 

Valoarea totală a proiectului de investiții este de 551.200 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă nu va depăţi suma de 250.000 euro, valoarea cofinanţării nerambursabile fiind de 45,35%. Valoarea totală a costurilor cu partenerul norvegian a fost de 12.000 euro, din care asistența financiară nerambursabilă de maximum 5.442 euro.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți în mod semnificativ performanțele operaționale și de mediu în activitatea de finisare a componentelor pentru scaune curbate din placaj, prin reducerea consumului materialelor specifice. Acest obiectiv va fi realizat prin integrarea unor tehnologii de ultima oră în cadrul fluxului de producție actual prin înlocuirea echipamentelor care nu mai sunt corespunzatoare din punct de vedere tehnic.

În urma acestei îmbunătățiri tehnice, se vor înregistrea reduceri semnificative ale costurilor ca urmare a economiilor realizate prin reducerea consumului de materie prima pentru finisare, energie și eliminarea deșeurilor și a costurilor de intretinere.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1085734218156011.1073742187.467241263338646&type=3&uploaded=31

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More