Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Soția senatorului clujean Alexandru Cordoș, în arest la domiciliu

0 55

mihaiela_cordos

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a inculpatei Lucia Mihaiela Cordoș, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, la data faptelor.

În sarcina soției senatorului Alexandru Cordoș s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (25 acte materiale), după cum se arată în comunicatul DNA, care mai prevede că inculpatul Tiberiu Constantin Popan este judecat în stare de libertate,în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2010, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În același context, în cursul lunii februarie 2014, inculpatul Popan Tiberiu Constantin a remis, printr-un intermediar, inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, suma de 1.000 euro.

În schimbul acestor bani, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia urma să-și folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obţinerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menţionate.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul CORDOȘ ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență, în formă continuată și față de inculpata CORDOŞ ANDREEA ALEXANDRA pentru infracțiunile de: cumpărare de influenţă (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influenţă și trafic de influenţă (3 infracțiuni).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpata Cordoş Mihaiela Lucia, cu măsura controlului judiciar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More