Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Soțul unei învățătoare din Cluj, acuzat de abuz sexual față de o elevă de 6 ani

0 289

colegiul-pedagogic-cluj-

Caz extrem de grav la Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr”din Cluj Napoca. O fetiță în vârstă de 6 ani, elevă în clasa pregătitoare, susține că a fost abuzată sexual de soțul învățătoarei ei.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, iar la nivelul școliis-a deschis o anchetă.

Conform părinților fetiței, în a treia zi de cursuri de când a început anul școlar, soțul învățătoarei a chemat-o pe elevă și pe încă o colegă de-a ei minoră la baie, unde le-a dezbrăcat pe cele două și a avut un comportament inadecvat.

„Intrusul respectiv a chemat fetiţele la baie, le-a dat pantalonii jos şi cică le-a ajutat. Fetiţele au fost duse şi la psiholog şi psihologul a zis că, într-adevăr, lucrurile sunt adevărate şi aşa s-a întâmplat”, a povestit o mămică, citată de Digi 24.

De cealaltă parte, conducerea instituției de învățământ susține că învățătoarea neagă aceste acuzații.

„Învăţătoarea susţine că nu este vinovată şi că soţul ei, care nu ar fi trebuit să fie acolo unde a fost, a ajutat-o doar la legat de şireturi, la îmbrăcare, la echiparea acestor copii. Din punctul nostru de vedere, am demarat procedurile care se cer demarate în acest caz. Am vorbit cu cei doi părinţi, cei doi au făcut reclamaţie la Poliţie, cazul este în cercetare”, a declarat Mircea Bertea, directorul şcolii.

„La Liceul Pedagogic este o anchetă în acest moment. Conducerea şcolii a sesizat poliţia, a numit o comisie din interiorul şcolii care analizează ce s-a întâmplat acolo, iar în momentul în care avem un răspuns, o să vă spunem despre ce este vorba. Singurul semn de întrebare este în acest moment: Ce căuta soţul doamnei să îi ajute pe copii? În rest, o să vedem când o să avem concluziile anchetei”, a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Cazul a fost adus în atenția poliției în 19 septembrie, moment în care au demarat și cercetările față de bărbatul acuzat de corupere sexuală a minorilor.

Față de soția acestuia, conducerea școlii nu a luat nicio măsură. Învățătoarea va continua să predea la Liceul Pedagogic din Cluj-Napoca, unde lucrează de aproape 5 ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More