Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spania impune, în premieră, restricții la granița cu Franța

0 94

Spania impune noi condiții la venirea din Franța. Orice persoană care intră în Spania pe la granița cu franța trebuie să prezinte un test PCR COVID-19 negativ, cu cel puțin trei zile înainte. Măsura va fi aplicată de săptămâna viitoare, de pe 30 martie.

Această măsură, care urmează să intre în vigoare marţi, intervine în contextul în care Spania îşi intensifică măsurile împotriva COVID-19 pentru a evita o eventuală creștere a cazurilor de infectare înaintea Paștelui.

Este pentru prima oară când Spania impune o astfel de măsură, terestră, la frontiera cu Franța, până în prezent solicitarea era doar la nivel aerian, la sosirea în aeroporturi, relatează AFP.

Franța raportează în ultima perioaă peste 40.000 de infectări zilnice, bilanțul total COVID-19, de la începutul pandemiei, a ajuns la 4,46 de milioane de cazuri confirmate și 94.275 de decese. În același timp, Franța a impus noi restricții de circulație pe timp de zi din cauza accelerării infectărilor.

Excepție vor face persoanele care lucrează în transportul rutier şi muncitorii transfrontalieri, alături de cei care trăiesc în regiune, dacă rămân la o distanță de cel mult 30 de kilometri în jurul domiciliului.

După o scădere a îmbolnăvirilor COVID-19 până la 15 martie, Spania se vede în fața unei creșteri lente a incidenței. Potrivit ultimului bilanț oficial, Spania a raportat 7.586 de noi cazuri confirmate cu noul coronavirus, în 24 de ore. Astfel, bilanţul total al infectărilor a ajuns la 3,25 milioane, cu o creștere zilnică medie de 6-7.000 de cazuri, iar bilanțul deceselor la 75.010.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More