Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacol aniversar cu iz de primăvară organizat de Asociația ”Via Nova Domini” Dej – FOTO/VIDEO

1 85

someseanul-Spectacol Asociatia Via Nova Domini Dej (8)

Asociația creștină Via Nova Domini Dej a organizat azi, la Cercul Militar, un spectacol aniversar, la un an de la înființarea asociației. ”Vine vine primăvara” s-a bucurat de prezența a numeroși spectatori, oaspeți de seamă dar și artiști îndrăgiți din zona Dejului.

Spectacolul a început cu un recital oferit de fanfara municipală Gherla, urmat de un recital susținut de Grupul Școlii Vocaționale a Asociației Creștine Via Nova Domini, alcătuit din copii beneficiari ai asociației, acompaniați de profesorii care îi învață muzică la sediul asociației din strada 1 Mai nr. 50 Dej.

”De ce Via Nova Domini? Pentru că în traducere ar însemna Calea Nouă a Domnului. Via Nova era afacerea familiei Lazin, iar dânșii ne-au cedat pentru a face această școală vocațională etajul 1 și mansarda de la adresa 1 Mai nr. 50. Acolo am început pregătirea și amenajarea școlii.

Avem actualmente trei clase de muzică instrumentală: clasa de muzică cu coarde, clasa de muzică cu clape și clasa de instrumente de suflat. Vrem să ajungem să avem o fanfară cum este cea pe care ați văzut-o aici pe scenă. Sigur, în timp.  Deocamdată o să vedeți copiii noștri, sunt doar o pepinieră de muzică, acum avem abia un an de activitate și acesta este motivul pentru care în această seară v-am invitat la acest spectacol.

Până acum am ieșit de câteva ori din școală, de vreo 10 ori am ieșit cu spectacole mai mici la diferite ocazii. Acum, la ceas aniversar, ieșim cu acest spectacol, care sperăm să vă placă”, le-a spus celor prezenți preotul Călin Pop, cel care a prezentat o parte a evenimentului, fiind și vicepreședinte al asociației Creștine Via Nova Domini.

Acesta a ținut să mulțumească pentru sprijin și prezența în rândul spectatorilor oficialităților locale și județene, deputatului Cornel Itu, primarului Costan Morar, consilierului județean Vasile Sălătioan, președintelui PMP pe Colegiul 6 Aliodor Alexa, dar și celorlalți aflați în număr foarte mare în public.

Pe scenă au urcat pe urmă grupul de majorete de la Gherla și interpreții Claudiu Moldovan, Ioan Dordoi și Felix Gălan, spectacolul fiind încheiat de un mini-recital oferit de Angela Rusu.

Cu o sală arhiplină în față, artiștii de pe scenă au fost încântați că au putut să ofere momente de bucurie organizatorilor și celor prezenți, fiecare ținând să felicite Asociația Creștină Via Nova Domini pentru activitatea depusă în sprijinul copiilor nevoiași.

Asociația creștină VIA NOVA DOMINI a fost înființată de către un grup de oameni iubitori de artă, cultură și spiritualitate creștină, cu scopul de a oferi copiilor cu talent și vocație, dar fără posibilități materiale, accesul la artă, cultură, educație și spiritualitate creștină.

În cadrul asociației funcționează în momentul de față un număr de 7 clase cu următoarele profile:
– clasa de muzică corală
– clasa de orchestră
– clasa de acordeon, pian și orgă
– clasa de vioară, chitară și mandolină
– clasa de instrumente de suflat
– clasa de desen și pictură
– clasa de limba engleză.
În total, în cadrul claselor studiază în acest moment un număr de 52 de elevi.
În perspectivă, Asociația creștină VIA NOVA DOMINI își propune derularea mai multor proiecte educaționale:
– înființarea unui club creștin, la care vor adera personalități din lumea spirituală, culturală, socială și reprezentanți ai societății civice, care vor împărtăși din experiența lor tuturor participanților la întrunirile din cadrul clubului creștin
– înființarea unor module de pregătire pentru admiterea la liceu, bacalaureat și studii superioare a elevilor din cadrul asociației
– tabere, excursii, expoziții de desen și pictură, concerte și spectacole
– implicarea în acțiuni civice, culturale și spirituale
– construirea unui centru de zi pentru copii, în cadrul căruia aceștia să beneficieze de o masă caldă, pregătire after-school, cu perspectiva cazării copiilor navetiști.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=888098971252871&id=467241263338646&aid=1073741933

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. JEAN spune

    Spectacol combinat cu politic ar fi mai bine, să fie titlul articolul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More