Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacol caritabil de excepție la Dej pentru paramedicul SMURD Florin Benea – FOTO/VIDEO

0 167

Dumitru Farcas spectacol caritabil Dej

Sala de spectacole a Centrului Cultural Arta din Dej a răsunat marți seara de muzică, voie bună, dar și emoții puternice, în cadrul spectacolului extraordinar cu scop caritabil, organizat pentru paramedicul SMURD Florin Benea.

Cu mic, cu mare, dejenii au sărit să dea o mână de ajutor în cadrul campaniei ”Salvatorii merită și ei salvați”, dar și să asiste la un spectacol cum rar a mai văzut Dejul în ultimii ani.

Pe scenă în fața dejenilor au făcut încălzirea pentru spectatori trei voci feminine, tinere speranțe ale folclorului de pe Valea Someșului, Dana Feherdi, Iulia Mesaroș și Zina Doboș, pentru ca apoi inimile spectatorilor să fie topite de vocea Ioanei Breda Morar, a cărei priceasnă din finalul mini-recitalului a provocat lacrimi de emoție.

ioana breda morar spectacol dej

Buna dispoziție pe care o emană Felix Gălan și Ioan Dordoi a fost transmisă și sutelor de dejeni care au asistat la spectacol, apoi încântând inimile spectatorilor Alexandru Pugna, venit la Dej tocmai de la Bistrița.

Deși extrem de bolnav, dar cu spiritul mereu tânăr și voios, Ovidiu Purdea Someș nu putea rata acest spectacol și a venit să cânte dejenilor deși febra l-ar fi îndemnat să stea acasă.

ovidiu purdea somes spectacol caritabil dej

Cel mai apreciat moment al spectacolului a fost apariția în scenă a maestrului Dumitru Fărcaș. ”Taragotul de aur” al muzicii folclorice românești a ridicat sala în picioare de trei ori, spectatorii aplaudând la scenă deschisă îndelung prestația maestrului și a orchestrei care l-a acompaniat.

Dumitru Farcas spectacol caritabil Dej(24)

Cu ochii plini de lacrimi și emoție în suflet, Sava Negrean Brudașcu a urcat pe scenă alături de Adi Bancoș, organizatorul acestui spectacol de suflet. Recunoscută pentru melodiile sale patriotice, dar și pentru bucuria cu care cântă de fiecare dată, Sava Negran Brudașcu a oferit dejenilor în premieră o nouă melodie de-a sa, una care nu avea cum să nu smulgă ropote de aplauze.

adi bancos sava negrean brudascu

Tot Sava Negrean Brudașcu a fost cea care a anunțat pe scenă că mama lui Florin Benea este compatibilă și-i va dona singurului ei fiu măduvă osoasă.

Spectacolul extraordinar de la Dej a fost încheiat cu muzică etno, în interpretarea lui Alex de la Orăștie, care a ”tras cortina” peste un eveniment caritabil, frumos nu doar prin scopul său ci și prin spectacolul oferit.

Potrivit soției lui Florin Benea, prezentă și ea la spectacol, până acum s-au adunat aproximativ 110.000 de euro în contul campaniei. Ar mai fi nevoie deci de aproximativ 40.000 de euro pentru ca Florin să achite intervenția chirurgicală de transplant de măduvă la o clinică din Milano și să achite restul cheltuielilor de spitalizare post-operatorie.

Florin mai trebuie să urmeze o serie de chimioterapie la Cluj-Napoca, una pe care a amânat-o cu câteva zile pentru că era slăbit, pentru ca la finalul lunii aprilie sau la începutul lunii mai să poată merge în Italia pentru operația care, sperăm, îi va salva viața.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More