Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacol ceresc deasupra Dejului. Super luna albastră sângerie s-a arătat printre nori pufoși – Galerie Foto

0 1.303

Un eveniment astronomic rar s-a produs în această seară și deasupra Dejului, după ce a încântat privirile oamenilor din întreaga lume. Satelitul natural al Pământului s-a aflat azi la cea mai mică distanţă faţă de Terra determinând apariţia unui fenomen denumit de astronomi „Super Lună albastră sângerie”.

Super luna s-a lăsat cu greu văzută în primele ore ale serii, fiind mai mereu ascunsă printre nori albi și pufoși, însă după câteva ore bune de întuneric, norii s-au mai risipit, scoțând la iveală un fenomen astronomic de o rară frumusețe.

Expresia „Lună albastră” desemnează cea de-a doua Lună plină de pe parcursul unei luni calendaristice, un fenomen ce are loc, în medie, la fiecare doi ani şi jumătate.

Luna se află la o distanţă medie de 384.400 de kilometri faţă de Terra, fiind pe 31 ianuarie la 359.000 de kilometri depărtare de planeta noastră, foarte aproape de perigeu (356.410 kilometri). La apogeu, orbita lunară atinge 406.000 de kilometri.

Un eveniment similar s-a petrecut pentru ultima dată pe 30 decembrie 1982 şi a fost vizibil din Europa, Africa şi vestul Asiei.

De această dată a putu fi observat și imortalizat și în zona Dejului. Imaginile vorbesc de la sine.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1745768625485897

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More