Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacol pe cer. Coada cometei Halley se întâlnește cu orbita Pământului

0 56

halley_comet

Orbita Pământului se va intersecta la începutul lunii viitoare cu coada cometei Halley, fenomen care va da naștere unei spectaculoase ploi de meteori.

Ploaia de meteori, cunoscută sub numele de Eta Aquaride, poate fi văzută pe cer în fiecare primăvară în această perioadă. Fenomenul a început deja în acest an în 19 aprilie și va dura, conform specialiștilor până în 28 mai.

Eta Aquaride poate fi observată cel mai bine de locuitorii de la tropice și din emisfera sudică, dar este vizibilă și în emisfera nordică, în special în preajma apogeului. În acest an, ploaia de meteori se desfoșoară în toată splendoarea ei, la momentul apogeului, în dimineața zilei de 6 mai.

Ca la orice fenomen de acest gen, cei care vor să asiste la Eta Aquaride trebuie să găsească o zonă în afara orașelor, o zonă înaltă, ferită de iluminatul public. În perioada de apogeu, în timpul ploii de meteori se pot observa și fără binoclu chiar și 50 de meteori pe oră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More