Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacol pugilistic la Cupa Samus la box, în Dej FOTO/VIDEO

0 1.119

Cupa Samus la Box Dej 2014 (24)

Sala Sporturilor din Dej a găzduit în această după-amiază Cupa Samus la box. Evenimentul a fost un real succes, acest sport revenind în atenția dejenilor după zeci de ani.

Timp de 4 aproape ore, pugliști din mai multe județe, între care Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Maramureș, s-au întrecut la prima ediție a Cupei Samus la box. Competiția s-a bucurat de un real succes, publicul dejean dovedindu-se iubitor de sport de contact.

La Cupa Samus spectatorii au putut să vadă la lucru mai mulți sportivi din Dej, atât de la clubul Lia&Luk, cât și de la Luceafărul 2000. Cu siguranță cel mai apreciat meci a fost cel în care a luptat Adi Luca, dejeanul reușind să își facă praf adversarul.

Meciurile dintre fete au reprezentat și ele o atracție pentru cei prezenți în Sala Sporturilor din Dej. În final, atât câștigătorii, cât și cei învinși au fost premiați cu medalii și cupe.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Lia&Luk Dej, în colaborare cu Asociația Județeană de Box Cluj și cu sprijinul Primăriei Dej, Consiliului Local Dej și al mai multor sponsori. La Cupa Samus au participat numeroase oficialități, între care primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, deputatul Cornel Itu, consilierii județeni Marius Mânzat și Vasile Sălătioan sau președintele MG-Tec Grup, Ioan Tecar.

”Scopul acestei competiții a fost predarea ștafetei de la un antrenor care a fost o viață întreagă alături de sportivii dejeni, ce a predat ștafeta domnului profesor Hășmășan Vasile. Am încercat să reactivăm boxul în municipiul Dej. Aveți un public minunat, un public cunoscător al boxului și de aceea am zis că e bine să începem Cupa Samus, care sperăm că nu va fi ultima. Sunt costuri mari și umane și materiale, dar noi încercăm să trecem peste aceste lucruri”, a declarat pentru Someșeanul.ro Vasile Oanca, reprezentantul Asociației Județene de Box Cluj și Președintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor. Acesta a ținut să-l felicite în mod deosebit pe Ion Țopan, legenda boxului dejean, care predă ștafeta în pregătirea sportivilor din Dej pasionați de box către Vasile Hășmășan de la Clubul Sportiv Lia&Luk Dej.

Profesorul Vasile Hășmășan (Lia&Luk Dej) a declarat într-un interviu pentru Someșeanul.ro: ”Am rămas plăcut impresionat. A fost greu, emoțiile au fost foarte mari, pentru că era prima organizare și sper ca pe viitor măcar de două ori pe an să pot organiza aceste Cupe sau chiar să aduc campionatul național să-l organizăm în oraș.”

”Am avut două meciuri pe care le-am pierdut la puncte, iar un meci prin Luca Adrian câștigat prin knock-out. Sunt foarte mulțumit, Trebuie să învățăm, eu îi rog pe băieții mei să știe să și piardă. Dacă pierzi mergi înainte, dacă câștigi tot înainte trebuie să mergi. A fost o gală reușită, cu partide foarte bune. Am avut printre noi patru sau cinci campioni naționali, sportivi cu experiență, cu un bagaj vast în spate” a mai spus organizatorul competiției de box de la Dej.

Lista meciurilor (în prima coloană sunt câștigătorii):

80 kg: Filip Cristian (CSS 2 Baia Mare) – Ciceu Ali Augustin (CS Luceafărul 2000 Dej)
60 kg: Lazăr Andrei (CSS 2 Baia Mare) – Ion Ionel (CSM CLUJ)
57 kg: Cosma Cristina (CSM Bistrița) – Mureșan Narcisa (Universitatea Cluj)
51 kg: Lingurar Alin (BOX Club Gilău) – Borodi Karol (Box Florin Bordi Turda)
60 kg: Cojocaru Norbert (CSM Cluj) – Ciobanu Alexandru (Universitatea Cluj)
60 kg: Cebotari Dragoș (CSM Cluj) – Bucur Daniel (Voința Cluj)
63 kg: Szabo Karoly (Olimpia Cluj) – Miron Vlad (CSM Cluj)
75 kg: Dondoti Alin (U Cluj) – Popescu Radu (Lia – Luk Dej)
64 kg: Târnăvean Adrian (CSM C.Turzii) – Prescan Alexandru (U Cluj)
52 kg: Muntean Damaris (CSM Cluj) – Ciucaș Lucia (CSM Cluj)
60 kg: Baciu Denis (Box Club Arena Cluj) – Vădean Alin (Luceafărul 2000 Dej)
64 kg: Kalo Kristopher (Box Club Arena Cluj) – Chiorean Nicu (Olimpia Cluj)
91 kg: Luca Adrian (Lia Luk Dej) – Urcan Alin (CSM Câmpia Turzii)
+80 kg: Stuparu Andrei (Luceafărul 2000 Dej) – Fuleki Szilard (Luceafărul 2000 Dej)

 

Întreaga galerie foto de la Cupa Samus la box o găsiți pe pagina noastră de Facebook. Doar pe Someșeanul.ro puteți vedea secvențe foto/video de la fiecare meci disputat la prima ediție Cupa Samus la box.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More