Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spectacolul de lansare a videoclip-ului ,,Iubeşte-mă aşa cum sunt”

0 109

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Mr. Nicu, un domn deosebit care iubeşte copii, muzica, şi educaţia sub toate formele ei, invită publicul interesat să ia parte, miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 10.00, la Cinema Victoria, la Spectacolul de lansare a videoclipului ,,Iubeşte-mă aşa cum sunt!”.

Realizarea acestei filmări constituie o activitatea derulată în cadrul proiectului ,,Atelierul – educaţie prin muzică, dans, experimente”, derulat la nivelul unităţii de învăţământ începând din luna septembrie a anului 2016. Din momentul lansării acestei iniţiative au fost derulate săptămânal activităţi în cadrul cărora copii au avut oportunitatea de a experimenta emoţii şi sentimente noi, de a cânta şi de a dansa, fiecare apariţie a lui Mr. Nicu fiind un moment de bucurie nu doar pentru elevi, ci şi pentru adulţi.

Videoclipul ,,Iubeşte-mă aşa cum sunt!” a mobilizat un număr impresionant de persoane, astfel că studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune Cluj, precum şi de la Facultatea de Arhitectură din Cluj, sub atenta îndrumare a dascălilor lor, au participat activ la realizarea acestei filmări. Întreaga acţiune a fost coordonată de către Mr. Nicu, împreună cu cadrele didactice de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca.

Scopul principal al proiectului ,,Atelierul – educaţie prin muzică, dans, experimente” a fost acela de a-i învăţa pe elevi noţiuni generale din mai mult domenii, utilizând tehnici distractive, care să le atragă atenţia într-un mod constructiv, prin muzică, dans şi experimente. Astfel, pe durata de implementare a acestei iniţiative au fost abordate diferite subiecte, precum: pământul, oraşul – mijloace de transport în comun, locuri interesante, iarna – joaca, Polul Nord, culorile iernii, sănătate – alimentaţie, igienă, matematică – forme geometrice, numărat, prietenia – cuvinte magice, animale – domestice, din junglă, din ocean, precum şi corpul omenesc – părţi ale corpului.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca este continuatoarea instituţiei de învăţământ pentru copiii cu deficienţă mintală din Cluj, înfiinţată în anul 1929, sub denumirea de Şcoala pentru Copii cu boli mintale. În prezent, în cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea un număr de 170 de elevi, din care pentru patru clase se aplică principiile pedagogiei curative. De asemenea, Centrul Şcolar asigură servicii educaţionale în şcolile de masă pentru un număr de peste 450 de elevi, elevii şi tinerii beneficiari ai serviciilor educaţionale şi terapeutice provenind de pe raza întregului judeţ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More