Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Speculațiile PSD pentru candidatul la prezidențiale. Se merge pe aceeași monedă populistă

0 268

Mass-media românească a început speculațiile în ceea ce privește posibilii candidați PSD la prezidențiale. Social democrații nu se vindecă de populismul ieftin.

Mass-media a început să anunțe pe sub mână numele posibililor candidați PSD la alegerile prezidențiale. Surprizele au început de ieri, atunci când publicația Sputnik, apropiată Rusiei și susținătoare a PSD, a fluturat numele lui Dan Puric ca fiind unul numai bun pentru competiția cu actualul președinte al țării Klaus Iohannis.

Sub titlul „Dan Puric, omul care l-ar putea învinge pe Iohannis” cei de la Sputnik ridică în slăvi caracterul actorului și regizorului român cunoscut pentru pioșenia sa, ortodoxia și conferințele susținute cu glas molcom, dar fără idei clare, pe întreg teritoriul țării. În schimb cei de la Sputnik scriu că „Profilul lui Dan Puric este deja foarte bine conturat, e suficient pentru oricine să îi urmărească una din conferințele pe care le ține prin țară sau să îi citească măcar una dintre cărți pentru ca să realizeze că Dan Puric, față în față cu Iohannis, ar fi confruntarea secolului. Actualul președinte, un sas taciturn, morocănos și disprețuitor, ar avea un adversar greu de învins în persoana lui Dan Puric, un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”.

Să nu uităm că, potrivit aceleiași publicații Sputnik, alt nume vehiculat pentru prezidențiale este cel al prezentatorului TV, Mihai Gâdea, personalitate asupra căreia nu trebuie să insistăm, fiind iubit de anteniști și urât de restul.

Surpriza vine însă din altă parte, din sferele înalte ale intelectualității românești. Ultimul nume vehiculat ca perfect pentru candidatul PSD la prezidențiale este cel al academicianului Ioan Aurel Pop. Această informație a fost dată de cei de la Adevărul, care notează că „Discursul istoricului Ioan Aurel Pop se pliază perfect pe mesajul naţionalist folosit de PSD în campania electorală”.

De altfel jurnaliștii de la publicația anterior menționată țin să amintească faptul că actualul șef al Academiei Române este unul dintre cei care care l-au salvat pe Victor Ponta atunci când i s-au adus acuze de plagiat în ceea ce privește lucrarea de doctorat. Totodată, Ioan Aurel Pop a declarat, tot în trecut, cum că „generaţia Google, Facebook, SMS” este alcătuită din „oamenii lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză”. Într-adevăr este unul dintre candidații perfecți pentru PSD, oamenii tineri fiind nimicurile disprețuite de partidul etern.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More