Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Speologul Iosif Viehmann a fost numit cetăţean de onoare al judeţului Cluj – FOTO

0 451

Iosif Viehmann speolog - Cetatean de Onoare al judetului Cluj  (7)

Speologul Iosif Viehmann a fost numit astăzi cetățean de onoare al județului Cluj. Evenimentul a avut loc în prezența mai multor reprezentanţi ai vieţii publice științifice și academice.

Iosif Viehmann este unul dintre cei mai respectați speologi din țară. Acesta s-a născut în anul 1925 în Cluj-Napoca şi s-a licenţiat în anul 1950 în ştiinţele naturii, la Universitatea Victor Babeş. Timp de doi ani şi jumătate a fost asistentul lui Racoviţă.

Între descoperirile sale se numără „picurul permanent” (peştera Pojar), urma „Omului de Vârtop” sau „stalactitele termoindicatoare”. Din 1956 a ocupat, timp de peste 50 de ani, funcția de cercetător științific al Institutului de Speologie ”Emil Racovița” din Cluj

În urmă cu 11 ani, Viehmann s-a implicat direct într-un experiment de izolare totală, timp de 10 zile, în Peştera Vântului.

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Cluj, Iosif Viehmann a fost numit cetățean de onoare al județului Cluj. Cel care va împlini anul acesta 89 de ani a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More