Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Speologul Iosif Viehmann a fost numit cetăţean de onoare al judeţului Cluj – FOTO

0 35

Iosif Viehmann speolog - Cetatean de Onoare al judetului Cluj  (7)

Speologul Iosif Viehmann a fost numit astăzi cetățean de onoare al județului Cluj. Evenimentul a avut loc în prezența mai multor reprezentanţi ai vieţii publice științifice și academice.

Iosif Viehmann este unul dintre cei mai respectați speologi din țară. Acesta s-a născut în anul 1925 în Cluj-Napoca şi s-a licenţiat în anul 1950 în ştiinţele naturii, la Universitatea Victor Babeş. Timp de doi ani şi jumătate a fost asistentul lui Racoviţă.

Între descoperirile sale se numără „picurul permanent” (peştera Pojar), urma „Omului de Vârtop” sau „stalactitele termoindicatoare”. Din 1956 a ocupat, timp de peste 50 de ani, funcția de cercetător științific al Institutului de Speologie ”Emil Racovița” din Cluj

În urmă cu 11 ani, Viehmann s-a implicat direct într-un experiment de izolare totală, timp de 10 zile, în Peştera Vântului.

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Cluj, Iosif Viehmann a fost numit cetățean de onoare al județului Cluj. Cel care va împlini anul acesta 89 de ani a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.