Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Speranţa de viaţa a oamenilor este într-o continuă creştere

1 47

batra_13344400

Oamenii de ştiinţă din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că oamenii trăiesc mai mult ca oricând, speranţa de viaţă fiind într-o continuă creştere în ultimii 20 de ani.

La nivel mondial, speranţa de viaţă la naştere era de 72 de ani la femei şi 68 de ani la bărbaţi, în 2011. Un bărbat în vârstă de 60 de ani se poate aştepta să mai trăiască încă 19 ani, în timp ce o femeie de aceeaşi vârstă se poate aştepta să mai trăiască încă 21 de ani, cu 2 ani mai mult ca în 1990, scrie descopera.ro

„În 1990, un individ în vârstă de 60 de ani (din ţările cu venituri ridicate) avea o speranţă de viaţă de 21 de ani, în timp ce în 2011, aceasta a ajuns la 24 de ani. Cred că foarte puţini oameni au prezis acest lucru în 1990. Aşadar nu există dovezi reale care să demonstreze că această creştere nu va continua”, a declarat Ties Boerma, director de statistică medicală.

Mathers, membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că cercetări anterioare au indicat că speranţa de viaţă a crescut cu 2-2,5 ani pe deceniu în ţările dezvoltate, în secolul XX. Ca urmare a acestui lucru, oamenii de ştiinţă dezbat dacă aceste creşteri vor continua sau dacă ele sunt pe punctul de a se opri.

 

sursa foto: www.rtv.net

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More