Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spirtul medicinal Alcofarm, posibila cauză a 20 de decese în România

1 1.695

spirt alcofarm

Un produs vândut pe piața din România ca loțiune pentru îngrijirea pielii, spirtul medicinal Alcofarm produs în Năsăud poate fi cauza a peste 20 de decese în acest an.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Bihor au descoperit că spirtul medicinal Alcofarm are în compoziţie alcool metilic în concentraţie de 60 grame pe litru, asta deşi niciun produs cosmetic de pe piață nu are voie să conţină această substanţă.

De la începutul anului și până acum au murit peste 20 de persoane, decesul acestora fiind asociat cu utilizarea produsului cosmetic Alcofarm.

Acesta este un produs recomandat pentru tratarea epidermei, dar atât aspectul cât și culoarea sunt identice cu cel al unui spirt sanitar obișnuit.

Dacă este consumat, acest produs poate duce la orbire, la blocarea rinichilor și, inclusiv, la deces, din cauza conținutului mult prea mare de alcool metilic.

Direcţia de Sănătate Publică a informat, marţi, că, în urma unor analize, Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj a evidenţiat la analiza spirtului sanitar Alcofarm, fabricat de firma Ady Trading SRL, din Năsăud, „o concentraţie de alcool metilic de peste 60.000 de grame pe hectolitru”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor s-a autosesizat și a început verificările la firma producătoare, care acum este acuzată de ucidere din culpă.

Și DSV Bihor s-a autosesizat și a cerut controale și verificări la agenții economici, pentru a opri comercializarea acestui produs.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. felix spune

    Raminem cu Mona cu dulce?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More