Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spital în flăcări. Cel puțin 10 persoane au murit – VIDEO

0 912

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat. Ministerul Sănătăţii a transmis că Nelu Tătaru se va deplasa la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. El a precizat că 10 persoane au decedat şi sursa incendiului este evaluată de ISU. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a adăugat Tătaru.

„Zece persoane au decedat.  Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ Irina Popa, la Antena 3.

Informaţia a fost confirmată şi de Nelu Tătaru: „Opt persoane din salonul în care s-a produs incendiul şi două din cel alăturat au decedat. Medicul are arsuri de gradul lV pe membre”.

El a precizat că printre victimele decedate nu sunt cadre medicale. 

„Mai sunt cadre medicale cu arsuri gradul I si II care sunt tratate la Piatra Neamţ. După Leţcani, voi merge către Iaşi”, a adăugat ministrul Sănătăţii, la Antena 3.

Şefa UPU SMURD Iaşi prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu a declarat că patru autospeciale – două de victime multiple şi două de la terapie intensivă se deplasează la Piatra Neamţ pentru a prelua din pacienţi.

„Da, să preluăm medicul care ştim că are arsuri pe o suprafaţă mare pentru clinica de chirurgie plastică la Spitalul Sfântul Spiridon şi pacienţii care sunt acolo în terapie intensivă. Plecăm acum cu maşini de victime multiple şi cu maşini de Terapie Intensivă, cu mai mulţi medici şi mai mulţi asistenţi. Deocamdată patru autospeciale se deplasează acolo şi două de victime multiple, două de la terapie intensivă şi mai avem pregătită una de la spitalul militar care va fi disponibilă. Evident personal care va fi mobilizat de acasă pe care îl organizăm acum. Medicii din specialităţile de la chirurgie plastică care se vor organiza aici la Iaşi, în aşteptarea pacienţilor”, a declarat Diana Cimpoeşu, sâmbătă seara la Digi 24.

Ea a spus că „noi ştim că nu au leziuni de arsură, dar vom putea spune după ce îi vom evalua acolo. Colegii noştri urgentişti de acolo ne-au dat câteva informaţii, dar sunt şi ei foarte presaţi şi stresaţi de situaţia respectivă”.

Chestionată dacă sunt suficiente locuri la ATI Iaşi pentru pacienţii COVID, medicul a replicat: „Vom face ceva să le găsim locuri. E o situaţie de urgenţă şi vom face ceva. Niciodată nu sunt suficiente locuri la ATI, dar vom găsit nişte soluţii până echipele se întorc de acolo. Situaţia de la Terapie Intensivă pentru COVID nu poate fi la momenutl acesta cu multe paturi libere, dar vom găsi nişte soluţii până când echipele mele se întorc de acolo, împreună cu coordonatorul regional pe ATI, vom găsi nişte soluţii”.

Întrebată dacă ia în calcul să ceară şi sprijinul judeţelor apropiate, în cazul în care nu vor fi identificate soluţii, Cimpoeşu a răspuns: „Cu siguranţă, da. Ştim că de obicei ATI de la Bârlad e primul care sare în ajutor. Vom vedea”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More