Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalele din Bistrița și Năsăud sunt full cu bolnavi Covid-19. La Infecțioase și ATI sunt ocupate paturile

0 78

Valul al patrulea al pandemiei de Covid-19 a lovit în plin și județul Bistrița-Năsăud, unde spitalele abia mai fac față numărului mare de bolnavi care necesită internare. Astfel, unitățile spitalicești din Bistrița și Năsăud au ocupate toate locurile pentru pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

”Suntem astăzi, într-o situație critică, cu o incidență la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de Covid și 629 de cazuri confirmate pozitiv”, transmite Prefectura Bistrița-Năsăud.

Conform comunicatului de presă al instituției, în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de terapie intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139).

Potrivit Hotărârii nr. 932 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 10 Septembrie 2021, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic următoarele:

1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

2. spectacolele de tipul drive-in;

3. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

4. activitățile recreative și sportive în aer liber;

5. evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în interior cât și în exterior;

6. desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci;

7. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare;

8. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

9. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

”Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menționate mai sus, în municipiul Bistrița și în alte localități, în weekendul care urmează”, mai transmite Prefectura BN.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More