Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalele vor fi sancționate dacă-și pun pacienții să-și cumpere medicamente

0 58

infirmiera spital

Începând de anul viitor medicii din spitale nu vor mai putea să-și trimită pacienții internați să-și cumpere medicamentele pentru tratament din alte farmacii din afara unității spitalicești.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, spune că instituția pe care o conduce va fi mult mai strictă în ceea ce priveşte achiziţia de medicamente şi materiale sanitare, instituind sancţiuni pentru cei care trimit pacienţii le cumpere, desi ele sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate.

În cazurile în care nu vor fi respectate aceste prevederi, managerii de spitale vor fi mai întâi informați, după care se a aplica sancțiunea. De la această regulă vor fi exceptate doar acele spitale unde apar cazuri accidentale și unde nu este un obicei să fie trimişi pacienţii să-şi cumpere medicamente sau diverse materiale sanitare.

Potrivit preşedintelui CNAS, cele mai mari cheltuieli în cazul unui spital sunt cele de personal.

Cristian Busoi a declarat: “Spitalele trebuie să se organizeze mai bine. Într-un spital unde bolnavii nu sunt trimişi să-şi cumpere medicamente, 70 la sută din cheltuieli sunt pentru plata personalului şi 10 la sută pentru medicamente. Managerii spitalelor trebui esă oprească angajările nejustificate, să renunţe la achiziţiile nepotrivite. Există spitale, în general în ţară, unde cheltuielile de personal sunt de 85-90, chiar 95 la sută din buget” a mai spus Cristian Buşoi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More