Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul Câmpia Turzii sub lupă după moartea unui bărbat de 46 de ani

0 451

Un bărbat de 46 de ani a murit în urma unui stop cardiac. Ambulanța ar fi ajuns la jumătate de oră după apelul la 112.

Conform Adevărul.ro, Spitalul din Câmpia Turzii a intrat în lumina reflectoarelor după moartea unui bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta, în timp ce se afla într-o sală de sport din Câmpia Turzii, ar fi suferit un stop cardiac.

În ajutorul bărbatului au sărit voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii, care se aflau în aceeași sală de sport și care tocmai îşi terminaseră antrenamentul. Numărul unic de urgență 112 a fost apelat, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze până la sosirea ambulantei.

Acuzele încep după ce prima ambulanță, pornită de la Turda, ar fi ajuns la 30 de minute de la efectuarea apelului la 112. De asemenea se pare că aceasta nu era dotată cu defibrilator. Pacientul ar fi fost transportat la Spitalul din Câmpia Turzii unde apare din nou acuza lipsei unui defibrilator. Doi dintre sportivii de la CSM Câmpia Turzii, care au însoțit pacientul, au continuat ei înșiși să-i facă exerciții de resuscitare bărbatului de 46 de ani, însă într-un final acesta s-a stins din viață.

În ceea ce privește poziția Spitalului din Câmpia Turzii, reprezentanții acestuia au declarat că spitalul are în dotare 4 defibrilatoare funcționale, care se utilizează numai când exista activitate cardică. În ceea ce privește lipsa unui defibrilator pe ambulanța care a preluat bărbatul, directorul Ambulanței Cluj, a declarat pentru jurnaliștii de la Adevărul că ambulanța este dotată cu un defibrilator, dar în cazul în care pacientul are asistolie, situație în care se afla bărbatul de 46 de ani, aparatul nu descarcă șocuri electrice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More