Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic va intra în reabilitare totală

0 63

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a scos la licitație lucrările de reparaţie şi modernizare a Spitalului de Psihiatrie din oraşul Cavnic, valoarea estimată a investiției fiind de peste 8,7 milioane lei.

„Constructorii interesaţi pot depune cererile de participare până în 28 ianuarie 2022, iar contractul va fi atribuit pe criteriul cel mai bun raport calitate-preţ, unde preţul are o pondere în decizie de 60%, iar experienţa profesională a companiei de 40% (…) Valoarea investiţiei a fost estimată la peste 8,7 milioane de lei, sumă care cuprinde şi TVA. Finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, ordinul privind alocarea banilor fiind emis încă din 16 iunie 2020”, a spus Vladimir Petruţ, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, proiectul prevede reabilitarea integrală a unităţii medicale, dotarea la standarde specifice cu ascensoare, mobilier, modernizarea reţelelor de distribuţie şi extinderea clădirii cu încă un etaj.

„Modernizarea spitalului prevede mutarea secţiei de îngrijiri paleative la mansarda nou construită, un lucru care va avantaja pacienţii din această categorie”, a spus managerul Spitalului de Psihiatrie Cavnic, Marius Mărginean.

Conform acestuia, spitalul deţine în formula actuală 59 de paturi în secţia Psihiatrie, 21 paturi la compartimentul Medicină Internă şi 10 paturi la compartimentul Îngrijiri Paleative.

Primarul oraşului Cavnic a mai subliniat că modernizarea care urmează a fi realizată e prima de acest gen din momentul în care spitalul a fost dat în folosinţă cu mulţi ani în urmă. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More