Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul de Urgență Bistrița devine spital suport pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus

0 212

Spitalul de Urgență Bistrița a fost desemnat prin Ordin de Ministru spital de suport pentru tratarea cazurilor grave și critice a pacienților testați pozitiv cu coronavirus.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud transmite faptul că Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost desemnat spital de suport pentru tratarea cazurilor grave și critice a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Această desemnare a fost făcută prin Ordinul de Ministru nr.533/29/03.2020 cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19.

De asemenea, tot aici vor fi preluate și femeile însărcinate infectate cu Covid-19. Persoanele testate pozitiv cu Covid-19 care fac dializă și prezintă forme grave sau critice, vor fi tratate la SJU, iar pentru celelalte cazuri a fost nominalizat Centrul de dializă DIAVERUM, ca tura suplimentară.

Din cadrul SJU, mai transmit reprezentanții Prefecturii, pacienții de la secția Chirurgie au fost externați, secția fiind alocată tratării pacienților confirmați. Totodată, în cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJU vor fi tratați pacienții cu Covid-19 care prezintă forme ușoare spre medii ale bolii.

Drept urmare, pentru a proteja pacienții internați la Secția de Oncologie, aceștia au fost transferați la secția TBC, cea din urmă fiind mutată la Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More