Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul de Urgență Zalău devine spital suport pentru cazurile de coronavirus

0 125

Spitalul Județean de Urgență Zalău devine, prin ordin de ministru, spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Instituția Prefectului Sălaj transmite faptul că Spitalul Județean de Urgență Zalău devine spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Această decizie a fost luată prin Ordinul de Ministru nr.533/29/03.2020 cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, la nivelul județului.

Astfel Spitalul Județean de Urgență Zalău (prin secția exterioară Boli Infecțioase) va asigura asistența medicală pentru cazurile mai dificile, iar la secția Pneumologie a aceluiași spital vor fi tratate cazurile ușoare și medii. De asemenea, Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei a fost desemnat ca spital suport pentru tratarea pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

“Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor a fost elaborat de specialiștii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infecțioase și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza recomandărilor OMS si CE.

Am cerut managerilor unităților sanitare, dar și direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță să aducă la cunoștința personalului medical și auxiliar, în mod repetat, procedurile ce trebuie urmate în această situație de criză, toate măsurile existente în planul de măsuri, în special reglementările privind măsurile de prevenție și utilizarea corectă, în funcție de expunere, personalului medical, dar și auxiliar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More