Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Spitalul din Gherla a rămas fără bani. Primarul Sabo dă din umeri şi aşteaptă încasarea taxelor

1 53

primar-gherla

Primarul municipiului, Călin Sabo, susţine că nu poate acorda sprijin şi finanţare spitalului din Gherla atâta timp cât nu există fonduri.

Unitatea medicală din Gherla ar fi trebuit să primească finanţare de 150.000 de lei de la Consiliul Local, pentru primele două trimestre ale anului în curs, însă nici în septembrie banii nu au intrat în conturile spitalului, deşi au fost aprobaţi.

„Este o situaţie dificilă, pentru că banii ne ajung până în 10 octombrie. Suma pe care o s-o primim la rectificarea bugetară nu este suficientă. Noi am mai avea nevoie de încă un milliard de lei (vechi-n.red.) şi sperăm să primim banii de la Consiliul Local, însă e o problemă, pentru că nici banii aprobaţi în şedinţă de CL pentru primele două trimestre nu ne-au intrat în cont. Este vorba de 1,5 miliarde”, au arătat reprezentanţii instituţiei, pentru ZIUA de CLUJ.

Primarul municipiului Gherla, Călin Sabo spune că banii vor ajunge la spital până în luna decembrie. „Pe măsură ce se încasează bani la buget vom acorda finanţarea, aşa că vor primi banii până la finele acestui an. Finanţarea se acordă în limita posibilităţilor. Dacă nu se încasează taxe şi nu vin bani, eu nu am de unde să dau bani„, a arătat Sabo, pentru aceeaşi sursă.

Tot acesta spune că există o „lipsă de respect” între managerul spitalului şi Primărie. „Nu există o colaborare bună, nu există respect cu managerul spitalului şi eu doresc o colaborare mai bună”, a punctat edilul oraşului. Liana Turdeanu nu a dorit să comenteze declaraţiile primarului Călin Sabo, dar a arătat că şi-a depus dosarul la două zile după ce a fost formată Comisia de evaluare, adică în această lună.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ...0vidiu... spune

    … ia vedeţi cât aruncă pentru lucrări stradale neexecutate , brad şi artificii supraevaluate , etc. şi dacă procuroarea şefa vă lasă , or să apară şi banii …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More